Шакшука с чоризо
Рецепта от Таня Донева за шакшука с чоризо

Шашни гостите с тази чудна шакшука с пикантно чоризо по рецепта на Таня Донева.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
250г
чоризо, нарязано на кубчета1глава
червен лук, ситно нарязан1бр.
червена чушка, ситно нарязана2стръка
пресен лук, ситно нарязан400г
нарязани домати или пресни обелени домати200г
доматена пасата100мл
водасол
черен пипер
пушен червен пипер
4-5бр.
яйца70г
сирене фетапресен магданоз
Начин на приготвяне
1
Загрей 2-3 с. л. маслиново масло на среден огън в голям тиган.
2
Постави чоризото и го запържи за 2-3 минути, докато си пусне мазнината и се зачерви.
3
Добави чушките и двата вида лук. Подправи със сол и готви 3-4 минути, докато омекнат.
4
Прибави червения пипер, разбъркай и готви 30 секунди.
5
Изсипи нарязаните домати от консерва и добави малко вода, за да изплакнеш кутията. Прибави и доматената пасата.
6
Разбъркай, остави да заври, след което намали котлона. Покрий с капак и остави да къкри 7-8 минути.
7
Махни капака и направи малки кладенчета с гърба на лъжица. Добави яйцата едно по едно в кладенчетата. Покрий с капак и готви 3-5 минути, докато белтъците стегнат, а жълтъците останат меки.
8
Махни от котлона и поръси с натрошено сирене и прясно нарязан магданоз за свежест.
9
Сервирай с хляб.