Шакшука с чоризо

Рецепта от Таня Донева за шакшука с чоризо

Шакшука с чоризо

Шашни гостите с тази чудна шакшука с пикантно чоризо по рецепта на Таня Донева.

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
250г
чоризо, нарязано на кубчета
1глава
червен лук, ситно нарязан
1бр.
червена чушка, ситно нарязана
2стръка
пресен лук, ситно нарязан
400г
нарязани домати или пресни обелени домати
200г
доматена пасата
100мл
вода
сол
черен пипер
пушен червен пипер
4-5бр.
яйца
70г
сирене фета
пресен магданоз

Начин на приготвяне

1
Загрей 2-3 с. л. маслиново масло на среден огън в голям тиган.
2
Постави чоризото и го запържи за 2-3 минути, докато си пусне мазнината и се зачерви.
3
Добави чушките и двата вида лук. Подправи със сол и готви 3-4 минути, докато омекнат.
4
Прибави червения пипер, разбъркай и готви 30 секунди.
5
Изсипи нарязаните домати от консерва и добави малко вода, за да изплакнеш кутията. Прибави и доматената пасата.
6
Разбъркай, остави да заври, след което намали котлона. Покрий с капак и остави да къкри 7-8 минути.
7
Махни капака и направи малки кладенчета с гърба на лъжица. Добави яйцата едно по едно в кладенчетата. Покрий с капак и готви 3-5 минути, докато белтъците стегнат, а жълтъците останат меки.
8
Махни от котлона и поръси с натрошено сирене и прясно нарязан магданоз за свежест.
9
Сервирай с хляб.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня