Крем супа от краб

Рецепта за крем супа от краб от Елица Сърбева

Крем супа от краб

Тази рецепта на Елица Сърбева за крем супа от краб е щипката кулинарно вдъхновение, от която имаш нужда. Виж рецептата по-долу, а продуктите си набави от МЕТРО!

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
30мл
маслиново масло
2стръка
целина, нарязани на дребно
1малка глава
лук, нарязана на дребно
200мл
бяло вино Совиньон Блан
40г
доматена паста
500мл
рибен бульон METRO Chef
2бр.
средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
100г
царевица от консерва
500мл
течна готварска сметана
месото от 3 бр. краб METRO Chef
1/2ч. л.
сол
1/4ч. л.
черен пипер
Допълнително:
100мл
течна сладкарска сметана за разбиване
черен сусам за декорация

Начин на приготвяне

1
В дълбока тенджера задуши лука и целината, заедно с маслиновото масло. Деглазирай с виното и когато изври, прибави доматената паста. Разбъркай добре. След това изсипи рибения бульон и разбъркай. Остави да заври.
2
Прибави нарязаните картофи и царевицата. Остави да се варят за около 10 минути. След това прибави месото от краб. Отново разбъркай добре. Добави и сметаната. При необходимост добави малко сол и черен пипер.
3
След като зеленчуците са омекнали и супата се е варила още около 10-15 минути на слаб огън (трявба да къкри, а не ври), прехвърли в блендер или пасирай с пасатор.
4
Разбий сладкарската сметана до крем.
5
Сервирай супата с лъжица от разбитата сметана, малко маслиново масло, парченца краб и малко черен сусам.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица