Крем супа от краб
Рецепта за крем супа от краб от Елица Сърбева

Тази рецепта на Елица Сърбева за крем супа от краб е щипката кулинарно вдъхновение, от която имаш нужда. Виж рецептата по-долу, а продуктите си набави от МЕТРО!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
30мл
маслиново масло2стръка
целина, нарязани на дребно1малка глава
лук, нарязана на дребно200мл
бяло вино Совиньон Блан40г
доматена паста500мл
рибен бульон METRO Chef2бр.
средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета100г
царевица от консерва500мл
течна готварска сметанамесото от 3 бр. краб METRO Chef
1/2ч. л.
сол1/4ч. л.
черен пиперДопълнително:
100мл
течна сладкарска сметана за разбиванечерен сусам за декорация
Начин на приготвяне
1
В дълбока тенджера задуши лука и целината, заедно с маслиновото масло. Деглазирай с виното и когато изври, прибави доматената паста. Разбъркай добре. След това изсипи рибения бульон и разбъркай. Остави да заври.
2
Прибави нарязаните картофи и царевицата. Остави да се варят за около 10 минути. След това прибави месото от краб. Отново разбъркай добре. Добави и сметаната. При необходимост добави малко сол и черен пипер.
3
След като зеленчуците са омекнали и супата се е варила още около 10-15 минути на слаб огън (трявба да къкри, а не ври), прехвърли в блендер или пасирай с пасатор.
4
Разбий сладкарската сметана до крем.
5
Сервирай супата с лъжица от разбитата сметана, малко маслиново масло, парченца краб и малко черен сусам.