Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Добавете розов цвят и настроение с първия доматен фест в София!

Фестивал на розовия домат

Ако ще бъдете в София на 16 септември, имате чудесната възможност да добавите розов цвят и отлично настроение в съботния ден. Как да го направите ли? Очакваме ви на Фестивала на розовия домат - празник на танца, движението и хубавата храна! Заповядайте от 11 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет и се потопете в един невероятен празник на открито, посветен на българския розов домат, безспорният цар на родните зеленчуци, отглеждан с много грижа повече от един век от ласкавите ръце на българските земеделци.

Фестивалът е едно пътуване към равнините на плодородна Тракия, където от столетия се отглеждат едни от най-вкусните плодове и зеленчуци на света. Ще имате възможност да се насладите на много „розови“ преживявания - фермерски пазар с изобилие от най-добрите розови домати; томболи и награди от МЕТРО, вкусните млечни продукти на Саяна и невероятният италиански зехтин Monini, кулинарни предизвикателства от топ готвачи; открит шампионат на София по хип хоп и народни танци; най-дългото доматено хоро в историята на България и дори доматен велокарнавал! Известният духов оркестър Виво Монтана ще забавлява гостите и тъй като все още ще е лято и сигурно ще е доста горещо, ще има коктейли Virgin Mary за всеки в павилиона на МЕТРО Академия!

Със сигурност знаете как да си направите чудесна шопска салата, но искате ли да станете част от приготовлението на автентична българска лютеница, а накрая да я опитате и споделите с приятели? Известният майстор на български традиционни гозби Ангел Ангелов, ще ви очаква с гигантската си тава и предизвикателството да направите, заедно с него и екипа му, 1 тон лютеница. Ще имате възможност да разгледате и изложбата с най-интересните доматени предложения, създадени от ресторантите, участващи в програмата на Sofia Restaurant Week

Ако искате да прекарате един чудесен съботен ден, тогава елате в центъра на София и нека изпратим лятото и посрещнем началото на есента по подобаващ начин – с чудесно настроение, вкусна храна и положителни емоции! Розовият домат ви очаква! 

 

За повече информация - http://restaurantweek.bg/pink/

 
Фестивал на розовия домат
Фестивал на розовия домат