МЕТРО България спаси 53 дървета и намали CO2 емисиите си с 64 046 кг в партньорство с CHEP

София, април 2024 г. – В сътрудничество с водещата компания в областта на пулинг системите, CHEP, част от „Brambles group”, МЕТРО България е част от борбата за опазване на околната среда и насърчаване на устойчив логистичен модел. Инициативата им не само допринася за защита на околната среда, но и осигурява по-ефективна верига на доставки, като намалява излишното потребление на ресурси и вредните емисии.

Съвместните усилия на МЕТРО и CHEP през 2023 г. доведоха до:

  • намаление на емисиите с впечатляващите 64 046 кг, което е равно на прекосени 58 489 километра от камиони;
  • ограничаване на количеството използвана дървесина с 55 016 дм³, което е еквивалент на спасени 53 дървета;
  • намаляване на отпадъците с 5137 кг, равняващо се на 3947 броя отпадъци на човек на ден (напр. бутилка, чаша от кафе, опаковка шоколад и др.);
  • ефективна верига на доставки – използвайки CHEP палети, МЕТРО осигурява по-голяма оперативна ефективност и наличност на продукти, като в същото време намалява административните операции и разходите.
„Съвместната ни инициатива с CHEP отразява нашия ангажимент към устойчивостта и опазването на околната среда. Вярваме, че със съвместните си усилия можем да направим значителна промяна и да допринесем за по-зеленото бъдеще. В МЕТРО България сме решени да продължим да развиваме и внедряваме устойчиви практики във всички аспекти на нашия бизнес, като приемаме иновации и сътрудничим с партньори като CHEP, които споделят нашите ценности и ангажимент към устойчивостта. Нашата цел е да вдъхновим други компании да последват нашия пример и да създадем по-добро бъдеще за всички," сподели Жан Котан, изпълнителен директор на МЕТРО България.
Търговията постоянно се променя, но интересът на клиентите към свежи и безопасни продукти с добро съотношение цена/качество е константен. За да спазят обещанието си за качество и наличност на продуктите в асортимента на магазините си, МЕТРО и CHEP работят с производители и дистрибутори от търговията за постигане на оперативна ефективност и устойчивост във веригата на доставки.

Ползите за бизнеса при използване на пулинг системата са:

  • Освобождаване на капитал и прозрачност на разходите – плаща се само за палетите, които се използват и се елиминират разходите за събиране, ремонт и управление на палетните стокови запаси. По този начин се отключва капитал, който може да бъде инвестиран в основната дейност на компанията.
  • Елиминиране на загубите при събиране и дискусиите за качеството на палетите – CHEP  управлява целия процес по събирането на палетите от пазара.
  • Постоянна наличност – CHEP палетите са налични по всяко време и в нужното качество по всяко време, включително и през пиковите периоди.
  • Изключително качество – системата на CHEP включва строги процеси по гарантиране на качеството, така че да може да се съхраняват и транспортират палетизирани продукти при максимална безопасност.

Партньорство за по-добро бъдеще

МЕТРО и CHEP се гордеят със своите устойчиви практики и ангажимента си към бъдещето на планетата. С тяхната съвместна инициатива се доказва, че в бизнеса и устойчивостта могат да съществуват заедно, създавайки благоприятни резултати за околната среда и обществото като цяло.
виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички