Традиционна българска кухня

Традиционна българска кухня
Един кулинарен курс посветен на богатството на традиционната българска кухня! Под вещото ръководство на опитните ни готвачи Владимир Петков и Ивайло Рангелов ще се потопите в тайните на класическите рецепти и техники, които придават неподражаем вкус и характер на всяко ястие.
В рамките на този курс ще усвоите разнообразни методи за приготвяне на традиционни български специалитети, които съчетават вкус и традиция и ще научите рецепти, предавани от поколение на поколение. Ще научите как да запазите автентичността на всяко ястие, като същевременно развивате своя собствен стил чрез вашата лична интерпретация и творчески усет.
Това е възможност за всички, които искат да задълбочат знанията си, да разширят кулинарния си хоризонт и да внесат истински дух и характер в своята кухня. Насладете се на вдъхновяваща атмосфера, практическо обучение и професионални съвети, които ще ви помогнат да усъвършенствате уменията си и да впечатлите близки, клиенти и гости.
тел: +359 2 9762 498; +359 2 97 62 267
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков и Ивайло Рангелов
Ивайло Рангелов e новото попълнение в кулинарния екип от началото на февруари 2025г. Професионален готвач с над 28 години опит, започвайки своето пътешествие през 1997 г. , като помощник готвач в ресторант Уно. Кариера му преминава през редица престижни ресторанти и хотели, като Шератон Балкан, Шератон Тирана, Енотека, както и Les Fleurs. Ивайло е бил част от екипа на ресторант Шефс, работейки в тясно сътрудничество с шеф Виктор Ангелов и ръководил кухня на ресторант Lazy.
За усъвършенстване на своите умения специализира в Италия и Швейцария, като също така е членувал в престижната асоциация Eurotoques. Демонстрира своите кулинарни умения и на международната сцена, участвайки в кулинарното изложение Концепции 2011г, готвейки за българското посолство в Люцерн и на кулинарния форум в Лион, в ресторанта на Paul Bocuse. Страстта на шеф Рангелов към средиземноморската кухня, го кара да съчетава традициите с иновациите, като създава уникални авторски рецепти. Вярва в значението на новите кулинарни техники и постоянно се стреми да разширява своите познания и да открива нови тенденции в световната кухня.
