Пълнени тиквички Ротондо с ризото
Лесна, но много вкусна рецепта за пълнени кръгли тиквички с ризото

Ако лятото имаше вкус, то вероятно щеше да е този на тиквички Ротондо, напълнени с ризото! Техният свеж и лек вкус идеално си пасва с кремообразната текстура на ризотото. Изненадай гостите си с тази лесна и ефектна чиния!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
4кръгли
тиквички1ч. ч.
ориз3-4с. л.
маслиново маслосол и черен пипер на вкус
червен лук
мента
пармезан
моцарела
400мл
зеленчуков бульонбяло вино
За основата:
1голям
домат1глава
червен лукзехтин и сол
Начин на приготвяне
1
Започни с издълбаването на тиквичките и запази вътрешността им, с нея ще приготвим ризотото.
2
Намажи тиквичките с малко зехтин и ги поръси със сол. Запечи ги във фурната за 15-20 минути, докато приготвиш ризотото.
3
Нарежи вътрешната част от тиквичките на ситно и я запържи заедно със лука в зехтина.
4
Готви около 10 минути, докато омекнат и водата се изпари. Прибави ½ чаша бяло вино и готви още 2-3 минути. Добави ориза и прибави отново от виното. Готви ризотото на бавен огън, като добавяш и бульона постепенно. Разбърквай, докато стане перфектно ал денте. Овкуси със сол и черен пипер.
5
Прибави настъргана моцарела за още по кремообразен вкус.
6
Поръси с прясна мента, разбъркай и напълни тиквичките с ризотото.
7
На дъното на тавичка за печене подреди резени домати и лук, поръси с щипка сол и малко зехтин, а върху тях постави напълнените с ризото тиквички. Покрий ги с капачетата и ги запечи за 20 минути на 200°С.