Такоси с чоризо
Рецепта за такоси с чоризо от Супичка

20 минути. Това е времето, необходимо да приготвиш тези пикантни такоси с чоризо по рецепта на Супичка.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
8бр.
тортили4бр.
чоризо2бр.
авокадо1глава
червен лук1бр.
лайм½ч. ч.
кисело мляко2с. л.
доматено пюре½връзка
магданоз1с. л.
олио1скилидка
чесънНачин на приготвяне
1
Подготови плънката. Обели наденичките и ги намачкай на ситно. Половината глава лук нарежи на ситни парчета и заедно с чоризото изсипи в тиган, като добавиш 1 с. л. олио. След като запържиш за 2-3 минути, добави и доматеното пюре и готви още 3-4 минути, след което остави настрана.
2
Нарежи 1 брой авокадо на кубчета, а останалата половина червен лук на тънки ивици. Затопли всяка тортила в сух тиган, прегъни на две и напълни със сместа с чоризо, кубчета авокадо и малко червен лук. Поръси с прясно изцеден сок от лайм и ситно нарязан магданоз.
3
Сервирай такосите с чоризо със свеж сос. Приготви го, като разбиеш с блендер киселото мляко, заедно с едно почистено авокадо, сока на ½ лайм, скилидка чесън, 3-4 стръка магданоз и ½ ч. л. сол.