Пълнен свински врат с пюре от тиква и карфиол
Рецепта за пълнен свински врат с пюре от тиква и карфиол от Супичка

20 минути. Това е времето, необходимо да приготвиш тези пикантни такоси с чоризо по рецепта на Супичка.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
700г
свински врат5бр.
кисели краставички150г
топено сирене250г
печурки50г
масло½ч. л.
черен пипермагданоз
За пюрето от тиква:
500г
тиква Матилда50г
топено сирене½ч. л.
чесън на прах½ч. л.
индийско орехче30г
маслоЗа пюрето от карфиол:
500г
карфиол30г
масло30г
настърган чедър⅓ч. л.
черен пипер⅓ч. л.
кимион½ч. л.
солНачин на приготвяне
1
Избери голямо парче свински врат, което разрежеш по дължина, за да стане по-дълго и по-широко. Осоли месото от двете страни, поръси с черен пипер и постави върху стреч фолио. Сложи стреч фолио и върху месото и начукай внимателно с чук за месо, за да се получи тънка основа, подходяща за завиване.
2
Почисти и нарежи на ситно гъбите, след което сгорещи 1 с. л. краве масло и добави гъбите в него. Посоли и разбърквай, докато гъбите се сготвят напълно. Добави ситно нарязаните кисели краставички и махни от котлона, след което добави и топеното сирене. Разбъркай старателно, докато топеното сирене се разтопи напълно. Така получената плънка разпредели върху свинското, след което завий на руло. Готовото руло завържи с конец, за да остане стегнато по време на печене. В тава постави хартия за печене, постави рулото и го намажи с краве масло. Печи в предварително загрята на 170°C фурна за около 90 минути.
3
Приготви пюрето от тиква, като обелиш и свариш напълно тиквата, след което я пюрирай заедно с топеното сирене, кравето масло, чесъна на прах, индийското орехче и солта до получаване на пухкаво пюре. Докато пълненият свински врат се пече, приготви и пюрето от карфиол. Свари го за около 10 минути, отцеди го от водата и го пюрирай заедно с кравето масло и солта. След това добави настърганото сирене чедър и подправките и разбъркай добре. След като пълненият свински врат е вече изпечен, а пюретата готови, идва моментът да сглобиш ястието. Отстрани конеца от свинското руло и го нарежи на колелца. Във всяка чиния постави по 3 парчета руло, като добавиш от пюрето от тиква и от карфиол. За финал поръси с прясно нарязан магданоз.