Хляб с овесени ядки без втасване
Рецепта от Елица Сърбева за хляб с овесени ядки без втасване

Невероятен италиански десерт с рикота. Перфектен за всеки ден - с повод и без повод.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
100г
фини овесени ядки Fine Life170г
пълнозърнесто брашно140г
бяло пшенично брашно2 ½ ч. л.
бакпулвер1ч. л.
сода бикарбонат1ч. л.
сол230г
цедено кисело мляко1бр.
яйце60мл
олио60мл
мед185мл
прясно млякоНачин на приготвяне
1
Приготви си продълговата тава за печене на хляб, като я застелиш с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 200°C.
2
В купа смеси двата вида брашно, овесените ядки, содата, бакпулвера и солта.
3
В отделна купа сложи цеденото кисело мляко, яйцето, олиото, меда и разбъркай с бъркалка. Прибави сухите продукти и разбъркай.
4
След това добави прясното мляко и отново разбъркай до еднородна смес.
5
Изсипи сместа в предварително приготвената форма за печене и заравни. Отгоре може да поръсиш с малко фини овесени ядки или семена.
6
Сложи хляба да се пече на 200°C за около 45-50 минути. Проверявай за готовност след 40-тата минута. След изваждане от фурната, остави да изстине около час, преди да разрежеш.