Хляб с овесени ядки без втасване

Рецепта от Елица Сърбева за хляб с овесени ядки без втасване

Хляб с овесени ядки без втасване

Невероятен италиански десерт с рикота. Перфектен за всеки ден - с повод и без повод.

Време1,5 часа
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
100г
фини овесени ядки Fine Life
170г
пълнозърнесто брашно
140г
бяло пшенично брашно
2 ½ ч. л.
бакпулвер
1ч. л.
сода бикарбонат
1ч. л.
сол
230г
цедено кисело мляко
1бр.
яйце
60мл
олио
60мл
мед
185мл
прясно мляко

Начин на приготвяне

1
Приготви си продълговата тава за печене на хляб, като я застелиш с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 200°C.
2
В купа смеси двата вида брашно, овесените ядки, содата, бакпулвера и солта.
3
В отделна купа сложи цеденото кисело мляко, яйцето, олиото, меда и разбъркай с бъркалка. Прибави сухите продукти и разбъркай.
4
След това добави прясното мляко и отново разбъркай до еднородна смес.
5
Изсипи сместа в предварително приготвената форма за печене и заравни. Отгоре може да поръсиш с малко фини овесени ядки или семена.
6
Сложи хляба да се пече на 200°C за около 45-50 минути. Проверявай за готовност след 40-тата минута. След изваждане от фурната, остави да изстине около час, преди да разрежеш.

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица