Хрупкави-панирани филета лаврак и ципура ала Фиш енд Чипс
Лесна, но много вкусна рецепта за пълнени кръгли тиквички с ризото

Таня Донева ни е приготвила рибка ала Фиш енд Чипс с бира, розмарин и ароматна мащерка. А към нея е забъркала и бърз и вкусен сос, с който да си топваш сладко-сладко.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За рибата:
300г
ципура филе200г
лаврак филе300г
бяло брашно4г
суха мая500мл
бира1ч. л.
сушен розмарин1ч. л.
сушена мащеркакората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
За соса:
7-8бр.
кисели краставички4бр.
лук шалот3скилидки
чесън1ч. л.
дижонска горчица1 и ½ ч. л.
пълнозърнеста горчица300г
майонеза1връзка
магданозсол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1
В купа смеси добре брашното, подправките и сухата мая. Разбъркай добре.
2
Прибави бирата, разбъркай до гладко тесто и прецеди сместа. Покрий със стреч фолио и прибери в хладилника.
3
Смели в чопър или блендер всички съставки за соса, след което изсипи в купа и остави настрана.
4
Загрей олиото в тиган на средно-висока температура.
5
Почисти кожата на рибата (ако има такава) и я нарежи на средно големи парчета.
6
Когато олиото е горещо, извади тестото от хладилника. Прибави парчетата риба в него и разбъркай. Запържи рибата от двете страни, докато получи хубав, апетитен загар.
7
Отцеди рибата от излишното олио, като я поставиш върху кухненска хартия. Разпредели от соса върху плато, след което подреди парчетата хрупкава риба и сервирай веднага.