Хрупкави-панирани филета лаврак и ципура ала Фиш енд Чипс

Лесна, но много вкусна рецепта за пълнени кръгли тиквички с ризото

Хрупкави-панирани филета лаврак и ципура ала Фиш енд Чипс

Таня Донева ни е приготвила рибка ала Фиш енд Чипс с бира, розмарин и ароматна мащерка. А към нея е забъркала и бърз и вкусен сос, с който да си топваш сладко-сладко.

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За рибата:
300г
ципура филе
200г
лаврак филе
300г
бяло брашно
4г
суха мая
500мл
бира
1ч. л.
сушен розмарин
1ч. л.
сушена мащерка
кората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
За соса:
7-8бр.
кисели краставички
4бр.
лук шалот
3скилидки
чесън
1ч. л.
дижонска горчица
1 и ½ ч. л.
пълнозърнеста горчица
300г
майонеза
1връзка
магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1
В купа смеси добре брашното, подправките и сухата мая. Разбъркай добре.
2
Прибави бирата, разбъркай до гладко тесто и прецеди сместа. Покрий със стреч фолио и прибери в хладилника.
3
Смели в чопър или блендер всички съставки за соса, след което изсипи в купа и остави настрана.
4
Загрей олиото в тиган на средно-висока температура.
5
Почисти кожата на рибата (ако има такава) и я нарежи на средно големи парчета.
6
Когато олиото е горещо, извади тестото от хладилника. Прибави парчетата риба в него и разбъркай. Запържи рибата от двете страни, докато получи хубав, апетитен загар.
7
Отцеди рибата от излишното олио, като я поставиш върху кухненска хартия. Разпредели от соса върху плато, след което подреди парчетата хрупкава риба и сервирай веднага.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ Таня Донева

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня