Тарт с Бри, рикота и смокини
Рецепта от Таня Донева за тарт с Бри, рикота и смокини
.jpg?rev=87f4506ce51a4ddda8b9ba765cce4147&w=1392&hash=A8A7C69CC2A18AF41456DC27CA2251CF)
Внимание! Съществува риск тази мусова торта, приготвена с продукти METRO Chef, питахая (разбирай, драконов плод) и боровинки, да се превърне в новия ти любим десерт.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1лист
бутер тесто200г
рикота METRO Chef250г
бри METRO Chef2с. л.
маслиново масло2с. л.
мед500г
смокини, нарязани на филийки½ч. ч.
орехи METRO Chefмащерка
1бр.
яйцеЗа гарниране след готовност:
2-3с. л.
медбалсамова глазура METRO Chef
Начин на приготвяне
1
Загрей фурната на 190°С.
2
Нарежи смокините и сиренето бри на филийки.
3
Разбъркай рикотата с маслиновото масло и меда.
4
Постави бутер тестото върху застлана с хартия за печене тавичка и направи разрези на 2-3 сантиметра от края, така че да се образува рамка.
5
Намажи рикотата по повърхността на тестото, като пропуснеш ръбовете.
6
Подреди резените бри, а върху тях - смокините.
7
Поръси с мащерка и начупени орехови ядки.
8
По ръба на тарта намажи с разбито яйце.
9
Постави в предварително загрятата фурна и изпечи за 30 минути.
10
Гарнирай готовия тарт с мед и балсамова глазура.