Тарт с Бри, рикота и смокини

Рецепта от Таня Донева за тарт с Бри, рикота и смокини

Тарт с Бри, рикота и смокини

Внимание! Съществува риск тази мусова торта, приготвена с продукти METRO Chef, питахая (разбирай, драконов плод) и боровинки, да се превърне в новия ти любим десерт.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1лист
бутер тесто
200г
рикота METRO Chef
250г
бри METRO Chef
2с. л.
маслиново масло
2с. л.
мед
500г
смокини, нарязани на филийки
½ч. ч.
орехи METRO Chef
мащерка
1бр.
яйце
За гарниране след готовност:
2-3с. л.
мед
балсамова глазура METRO Chef

Начин на приготвяне

1
Загрей фурната на 190°С.
2
Нарежи смокините и сиренето бри на филийки.
3
Разбъркай рикотата с маслиновото масло и меда.
4
Постави бутер тестото върху застлана с хартия за печене тавичка и направи разрези на 2-3 сантиметра от края, така че да се образува рамка.
5
Намажи рикотата по повърхността на тестото, като пропуснеш ръбовете.
6
Подреди резените бри, а върху тях - смокините.
7
Поръси с мащерка и начупени орехови ядки.
8
По ръба на тарта намажи с разбито яйце.
9
Постави в предварително загрятата фурна и изпечи за 30 минути.
10
Гарнирай готовия тарт с мед и балсамова глазура.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня