Тарт с Бри, рикота и смокини
Рецепта от Таня Донева за тарт с Бри, рикота и смокини
.jpg?rev=87f4506ce51a4ddda8b9ba765cce4147&w=1392&hash=A8A7C69CC2A18AF41456DC27CA2251CF)
Този солен тарт с два вида сирене, мед и орехи е от онези ястия, които някой ден редовно ще приготвяш на внуците.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1лист
бутер тесто200г
рикота METRO Chef250г
бри METRO Chef2с. л.
маслиново масло2с. л.
мед500г
смокини, нарязани на филийки½ч. ч.
орехи METRO Chefмащерка
1бр.
яйцеЗа гарниране след готовност:
2-3с. л.
медбалсамова глазура METRO Chef
Начин на приготвяне
1
Загрей фурната на 190°С.
2
Нарежи смокините и сиренето бри на филийки.
3
Разбъркай рикотата с маслиновото масло и меда.
4
Постави бутер тестото върху застлана с хартия за печене тавичка и направи разрези на 2-3 сантиметра от края, така че да се образува рамка.
5
Намажи рикотата по повърхността на тестото, като пропуснеш ръбовете.
6
Подреди резените бри, а върху тях - смокините.
7
Поръси с мащерка и начупени орехови ядки.
8
По ръба на тарта намажи с разбито яйце.
9
Постави в предварително загрятата фурна и изпечи за 30 минути.
10
Гарнирай готовия тарт с мед и балсамова глазура.