Салата със соба нудълс и сьомга
Рецепта за салата със соба нудълс и сьомга от Елица Сърбева
.jpg?rev=e867bac70caf458f8937f16bb1b5e29a&w=1392&hash=8ACAA41CA340CC7126E152022DD3F242)
Елица Сърбева ти е приготвила една от онези салати, след които не ти трябва нито основно, нито десерт.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
4 х 150г
филе от сьомга1пакет
соба нудълс1бр.
средно голям морков200г
едамаме1бр.
авокадоЗа маринатата на сьомгата:
30мл
слабо осолен соев сос20г
мед или кленов сироп1с. л.
сусам1ч. л.
сух розмарин1ч. л.
сушен чесън1ч. л.
люто чили1-2с. л.
лимонов сокЗа соса:
45г
фъстъчен тахан25г
сусамов тахан20г
слабо осолен соев сос1-2с. л.
вода30г
кленов сироп или мед1с. л.
сусамНачин на приготвяне
1
Започни с приготвяне на маринатата за сьомгата, като смесиш всички продукти в купичка. Измий и подсуши рибата. Намажи обилно с маринатата и остави за десетина минути настрана. След това изпечи в air fryer или на фурна.
2
Докато рибата се готви, свари соба нудълсите, както е описано на опаковката.
3
Приготви соса за салатата, като смесиш всички продукти в купичка и разбъркаш. За по-лесно може да го затоплиш леко в микровълнова или на котлон, за да се разтопят таханите.
4
Измий добре моркова и го нарежи на тънки лентички.
5
Обели авокадото и го нарежи на кубчета.
6
Поднеси, като в чиния поставиш от соба нудълсите, парче сьомга, едамаме, авокадо и парченца морков. Залей обилно със соса за салатата и сервирай.