Чабата сандвич с шкембе
Рецепта за чабата сандвич с шкембе от Супичка
.jpg?rev=58102071bc36418ab3321b4c2892d88a&w=1392&hash=B2865DF0AFE4FA9DD9264C96BCBF394D)
Който обича шкембе чорбата, няма как пропусне шкембе чабата - по рецепта на Супичка и приготвена с продуктите от МЕТРО!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
100г
рукола4бр.
хлебчета чабатаЗа шкембето:
500г
телешко шкембе METRO Chef3глави
лук1ч. л.
чесън на прах2ч. л.
пушен червен пипер3с. л.
олио½ч. л.
солЗа млечния сос:
½ч. ч.
цедено кисело мляко2с. л.
майонеза3бр.
кисели краставички⅓ч. л.
солЗа маринования червен лук:
1голяма глава
червен лук1с. л.
мед1ч. л.
сол2с. л.
оцетНачин на приготвяне
1
Избери качествено шкембе, най-добре телешко, почистено и сварено. В тиган сгорещи олиото, след което добави почистените и нарязани на полумесеци глави лук. Запържи, докато омекне и намали обема си, след което добави шкембето, солта, чесъна на прах и червения пипер. Запържи за още около 3-4 минути, след което свали от котлона и остави настрана.
2
Приготви добавките към сандвичите с шкембе. Маринованият лук е добре да приготвиш 2-3 часа предварително, като това може да направиш и дни преди приготвянето на сандвичите и да съхраняваш в хладилник. Обели лука и го нарежи на ивици. Поръси със сол и захар, след което разбъркай добре с ръце. В бурканче сложи лука, добави оцета и залей с около ½ ч. ч. вода, колкото да покрие лука. Остави за минимум 30-40 минути. Приготви и млечния сос, като нарежеш киселите краставички на ситни кубчета. Изсипи в купа, добави солта, цеденото мляко и майонезата и разбъркай добре.
3
Сглоби сандвичите, като разрежеш чабатите на две по дължина и ги запечи на сух тиган. Намажи едната половина със сместа с шкембето, а втората половина - с млечния сос. Между двете половини сложи рукола и маринован лук и сглоби, като притиснеш леко, така че двете части на сандвича да се залепят една за друга. Може да сервираш цял или да го нарежеш с помощта на остър нож за хляб.