Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Маки суши

Необходими продукти

  • Суши ориз
  • Водорасло нори листа
  • Уасаби
  • Риба по избор
  • Бамбукова рогозка – макису

Маки суши (навито суши) oбикновено е с цилиндрична форма, оформено с помощта на бамбукова рогозка - макису. Маки-суши е увито с нори – лист от сушено водорасло, което обгръща оризовата плънка. Рулото се реже на шест или на осем части (кръгчета) и се сервира като една порция.


Маки суши


Маки суши - приготвяне

220x160_

1 Поставете водораслото върху бамбуковата рогозка

220x160_2

2 След което поставете сварения ориз върху него

220x160_3

3 Намажете с паста Уасаби (можете да добавите и крема сирене Philadelphia)

220x160_4

4 Най-отгоре поставете парченца риба

220x160_5

5 С помощта на бамбуковата рогозка навийте всичко в цилиндричен свитък.

220x160_6

6 След развиването го нарежете на 6-8 парчета