Приготвяне на големи късове месо – шпиковане, мариноване и опушване

Приготвяне на големи късове месо – шпиковане, мариноване и опушване
В този курс ще усвоите целия процес за подготовката и готвенето на големи парчета месо – от избор на продукт до кулинарен завършек. Ще се запознаете с техники, които осигуряват оптимална сочност, структура и наситен вкус – умения.
В рамките на обучението ще научите как да:
• Шпиковате месо с мазнини и ароматни компоненти, така че вкусът да проникне в дълбочина, а резултатът да бъде изключително сочен и комплексен;
• Мариновате, за да овкусите и омекотите месото, като същевременно запазите неговия естествен характер;
• Прилагате техники за опушване, чрез които се постига автентичен, дълбок аромат и перфектна текстура
Курсът съчетава теория и практика – ще работите активно с продуктите, ще овладеете техниките в реална среда и ще добиете увереност за прилагане на знанията още на следващия ден.
тел: +359 2 9762 498; +359 2 97 62 267
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков и Ивайло Рангелов
Владимир Петков се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през април, 2024 година. През 2001 година завършва кулинарното си образованието в „Международна школа за професионално обучение на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството- Интерменю“. Интересите му в кулинарията го отвеждат до редица ресторанти, в страната и чужбина, част от тях са: „The school”, „Бар на края на Вселената“, както и водещи ресторанти в Гърция. Има богат опит в различни направления на кулинарното изкуство, а страстта към професията му го кара постоянно да усъвършенства и надгражда уменията си. Шеф Петков не се страхува да експериментира и смята, че креативността, смелостта и опитите, са едни от най- добрите помощници в кухнята. Вярва че МЕТРО Академия, ще успее да развива успешно пълния си потенциал и идеи, както и да подпомогне надграждането на кулинарната сцена в страната.
<br>