Ресторантски десерти с Иван Сарамандов

Ресторантски десерти с Иван Сарамандов
Курсът е специално разработен за всеки, който иска да овладее изкуството на създаването на изискани ресторантски десерти. Ще се фокусираме не само върху приготвянето на разнообразни рецепти, но и върху усъвършенстване на съвременни техники и креативна презентация, които правят десертите истинско визуално и вкусово удоволствие.
Подходящ е както за професионалисти в кулинарията, които желаят да разширят своя репертоар, така и за амбициозни любители, които искат да повишат нивото на своите умения и да впечатлят със създадените от тях десерти.
През 6-те часа интензивно обучение ще получите практически насоки, ще усвоите тайни на приготвянето на класически и модерни десерти, както и съвети за подредба и декорация, които ще превърнат всяко ястие в истинско произведение на кулинарното изкуство.
тел: +359 2 9762 498; +359 2 97 62 267
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Иван Сарамандов
Иван Сарамандов - на 26 години от София, завършил Софийска професионална гимназия по туризъм. Завършил бакалавър „гастрономия и кулинарни изкуства“ в Culinary Arts Institute към Висше училище по мениджмънт,Варна.
Любовта към кулинарията открива от ранна възраст и от 14-годишен започва да се занимава с неговото призвание,а именно страстта към готвенето.
Професионалния си път започва със стаж в София “Хотел Балкан”,а след това в известния “Хотел Метрополитан”,където разкрива сладкарските си умения и желанието да се развива точно в тази сфера.
Там прави първия си десерт.
След това продължава стажуването си в “Хотел Маринела”, ”Ресторант Pure”, Ресторант Este” , “Ресторант Corso”,
Ресторант „Cosmos” - Това е едно от местата,на което се запознава с много млади и талантливи хора,които го убеждават,че точно това е неговата професия и тепърва започва да извървява пътя към усъвършенстването и постигането на мечти. От техните думи се вдъхновява,че трябва да потърси развитието си в ресторантите със звезди “Michelin”.
Започва висшето си образование във ВУМ Варна,където получава възможността да направи първия си стаж в Германия,а именно в Ресторант с 3 звезди “Michelin”, Überfahrt начело с Шеф Christian Jürgens. През 2021 година от стажант става главен сладкар на ресторант Kokkeriet начело с Шеф Brian Pedersen , който е отличен с една звезда “Michelin”, . Желанието му за развитие не го задържа там и отива в Испания, където работи в ресторант на Martin Berasategui, който е отличен общо с 12 звезди “Michelin”. През 2022 заминава за Берлин където работи в ресторант само за десерти с 2 звезди “Michelin” ресторант “CODA” , който главен сладкар бива отличен с най-добър сладкар за 2022 а именно Rene Frank. Там разбира и приема друга философия за сладкарството, която е без рафинирани захари и изкуствени подсладители, без изкуствени оцветители , само локални и фермерски продукти , където всичко се прави на място, да дори и шоколада. През 2022 година печели отборна награда за Кулинарен отбор на България 1во Място. Прибра се в България с цел да развива сладкарството в нашата държава, през това време работи в две сладкарници а през 2024 участва в кулинарното предаване Hell’s Kitchen България, където стига до 4то място.
