Опашки от омар с чесново-лимонено масло
Лесна, но много вкусна рецепта за опашки от омар с чесново-лимонено масло

Лесна и елегантна рецепта от Таня Донева за опашки от омар с ароматно чесново-лимонено масло. Перфектна за специални поводи и впечатляващи вечери.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
опашки от омар METRO Chef¼ч. ч.
масло, разтопено2скилидки
чесънсол
черен пипер
червен пипер
пресен магданоз METRO Chef, ситно нарязан
2с. л.
лимонов сокНачин на приготвяне
1
Загрей фурната на 220°С.
2
Направи маслото, като прибавиш към него ситно нарязания магданоз, чесъна, сол и черен пипер. Разбъркай добре.
3
Разрежи черупката на омара и извади месото.
4
Овкуси добре със сол, черен пипер и червен пипер и намажи обилно с маслото.
5
Постави в предварително загрятата фурна и изпечи за 10-12 минути.
6
Прибави лимоновия сок към масления сос и разбъркай добре.
7
Сервирай опашките веднага, като ги намажеш обилно с масления сос. Поръси всяка порция с пресен магданоз.