Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Приготвяне 360 Минути
Готвене 0 Минути
Общо време 360 Минути

Начин на приготвяне:

  • 2.2 кг агнешки бут (1.5 кг без кост)
  • 1 морков
  • 1/2 праз лук
  • 2 глави лук
  • 500 мл червено вино
  • 4 скилидки чесън
  • Мащерка
  • Розмарин
  • 1 люта чушка Хабанеро
  • Малко горчица
  • 1 бр. лимон
  • Сол, пипер
  • Семена от копър

За коричката:

250 гр. бял хляб
1 връзка билки(лук чайвс,магданоз,мащерка,розмарин)
1 скилидка чесън
3-5 с.л. зехтин


Необходими продукти:

Агнешки бут в билкова коричка

1 Нарежете агнешкия бут.Нарежете зеленчуците на парченца с големината на орех.

Агнешки бут в билкова коричка

2 Овкусете месото със сол, пипер и семената от копър и го запържете.

Агнешки бут в билкова коричка

3 Добавете зеленчуците и ги запечете с месото. Залейте с червеното вино и сложете всичко в тава за печене.

Агнешки бут в билкова коричка

4 Покрийте месото с билките, смачкания чесън и лютата чушка и залейте с малко зехтин.

Агнешки бут в билкова коричка

5 След това оставете месото във фурната на 80 градуса. За да направите коричката, нарежете белия хляб на малки парченца.

Агнешки бут в билкова коричка

6 Нарежете билките на едро и ги смесете в блендера заедно с чесъна, хляба и малко зехтин, за да направите сместа за коричката.

Агнешки бут в билкова коричка

7 Леко поръсете със сол и пипер на вкус.След като агнешкото е готово, го намажете с малко горчица и го оваляйте в сместа за коричка.

Агнешки бут в билкова коричка

8 Отгоре поръсете с лимонова кора и задушете за кратко във фурната при максимална температура до образуването на коричка.