Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

Приготвяне 60 Минути
Готвене 300 Минути
Общо време 360 Минути

Необходими продукти:

  • 2,2 кг агнешки бут (1,5 кг без кост)
  • 1 морков
  • половинка праз лук
  • 2 глави лук
  • 500 мл червено вино
  • 4 скилидки чесън
  • мащерка, розмарин
  • 1 лютива чушка
  • хабанеро
  • малко горчица
  • 1 лимон, сол, пипер
  • семена от копър
  • За коричката:
  • 250 гр. бял хляб
  • 1 връзка билки(лук чайвс,магданоз,мащерка,розмарин)
  • 1 скилидка чесън
  • 3-5 с.л. зехтин

Агнешки бут в билкова коричка

Агнешки бут в билкова коричка

1 Нарежете агнешкия бут.Нарежете зеленчуците на парченца с големината на орех.

Агнешки бут в билкова коричка

2 Овкусете месото със сол, пипер и семената от копър и го запържете.

Агнешки бут в билкова коричка

3 Добавете зеленчуците и ги запечете с месото. Залейте с червеното вино и сложете всичко в тава за запичане.

Агнешки бут в билкова коричка

4 Покрийте месото с билките, смачкания чесън и лютата чушка и залейте с малко зехтин.

Агнешки бут в билкова коричка

5 След това оставете месото във фурната на 80 градуса. За да направите коричката, нарежете белия хляб на малки парченца.

Агнешки бут в билкова коричка

6 Нарежете билките на едро и ги смесете в блендера заедно с чесъна, хляба и малко зехтин, за да направите сместа за коричката.

Агнешки бут в билкова коричка

7 Леко поръсете със сол и пипер на вкус.След като агнешкото е готово, го намажете с малко горчица и го оваляйте в сместа за коричка.

Агнешки бут в билкова коричка

8 Отгоре поръсете с лимонова кора и задушете за кратко във фурната при максимална температура до образуването на коричка.