Сушени чушки с боб и манатарки

Рецепта за сушени чушки с боб и манатарки от Супичка

Сушени чушки с боб и манатарки

Тези пълнени чушки с боб и манатарки са задължителни за трапезата на Бъдни вечер!

Време1,5 часа
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
12бр.
сушени червени чушки METRO Chef
200г
сушени манатарки METRO Chef
500г
отцеден сварен боб METRO Chef
1глава
лук
2бр.
моркови
½ч. л.
чесън на прах
1ч. л.
пушен червен пипер
½ч. ч.
доматено пюре METRO Chef
5стръка
мащерка METRO Chef
½ч. ч.
олио
За соса с манатарки:
50г
сушени манатарки METRO Chef
2с. л.
олио
1с. л.
брашно
3стръка
мащерка

Начин на приготвяне

1
Подготви чушките и манатарките. В две отделни купи залей с около 300 мл вряща вода чушките и манатарките, за да омекнат. Измий, почисти и настържи на ситно ренде морковите. Нарежи на ситно лука. Запържи лука и морковите в сгорещено олио. След като омекнат, към тях добави сварения и отцеден от водата боб, 1 ч. л. сол, мащерка, червен пипер и чесън на прах, както и ½ ч. ч. вода. Разбъркай добре и остави да ври на слаб огън.
2
Отцеди чушките и манатарките от водата и я запази. Нарежи манатарките на ситно и ги добави към врящата плънка. Напълни всяка чушка със сместа. Нареди ги в предварително намазана с мазнина тава. Добави водата, в която са били чушките, и печи в предварително загрята на 160°C фурна за около 30-40 минути на долно ниво, като в средата на печенето обърни чушките, за да се изпекат и от долната страна.
3
Приготви соса, като накиснеш манатарките във вряща вода за около 15 минути. Нарежи на ситно лука и в малка касерола сгорещи олиото. Добави към него лука, а след като омекне - и брашното, както и ½ ч. л. чесън на прах и ½ ч. л. сол. Отцеди манатарките, нарежи ги на ситно, добави към сместа и разбъркай. Малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавяй водата, в която са били манатарките, до получаване на сос с желаната гъстота.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка