Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

За нас

 За нас

МЕТРО Академия отваря врати в началото на 2012 година, с цел да подпомогне развитието на ХоРеКа сектора. С течение на времето решихме да разширим дейността си и в наша основна цел се превърна обогатяването на  кулинарната култура в България както сред професионални готвачи, така и сред любители и деца.

За тази цел организираме разнообразие от кулинарни събития:

  • Кулинарни курсове с разнообразни тематика и степен на трудност, водени от доказали се професионалисти от страната и чужбина.
  • Тиймбилдинги  под формата на креативни кулинарни занимания за вашия екип.  
  • Нестандартни и образователни кулинарни детски партита за рожден ден, училищно тържество или друг повод.
  • Конференции и обучения – разполагаме с три напълно оборудвани зали за провеждане на срещи, обучения, семинари и конференции.
  • МЕТРО Академия на колела – ексклузивна услуга, включваща посещение на място, обучение на персонала и професионални насоки за по-доброто ви представяне на пазара.


Екипът на МЕТРО Академия

МАРИНА МАРИНОВА

МАРИНА МАРИНОВА

Ръководител МЕТРО Академия

Марина става част от екипа на МЕТРО Академия през 2016 година, след като завършва образованието си в сферата на туризма. Достатъчно ѝ е много кратко време, за да е сигурна, че това е нейното място, което съчетава страстта ѝ към вкусната храна, готвенето и организирането на събития. От 2019 година тя ръководи екипа на МЕТРО Академия и влага всичко от себе си във всеки курс, рожден ден или събитие. Нейна цел е неспирно да търси и предлага на клиентите на МЕТРО Академия нови и различни проявления на вкусната храна и вълнението от готвенето.


ЕЛИНА КОКАЛОВА

Организатор събития МЕТРО Академия


Елина работи в МЕТРО Академия от 2016 година. Завършва образованието с в сферата на маркетинга и организирането на събития. Академията за нея е място, където успява  да съчетае увлечението си към кулинарията,  жаждата за  непрестанни срещи с хора от различни сфери и удовлетворението от добре свършена работа след всяко събитие. В ежедневието си се стреми за зарази останалите със страстта си към вкусната и питателна храна, в която се влагат само качествени продукти, иновативните начини за нейното приготвяне и нестандартни визии за поднасянето и. В този и стремеж, нейни неизменни помощници са колегите и от МЕТРО Академия, за които „ страстта е най-важната подправка в кухнята“.

ЕЛИНА КОКАЛОВА

ЮРИ ВЕЛЕВ

ЮРИ ВЕЛЕВ

Главен готвач

Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има  дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.


ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Помощник-готвач

Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

ЯНКА КРЪСТЕВА

ЯНКА КРЪСТЕВА

Помощник кухня

Янка се присъединява към екипа на МЕТРО през 2016 година и оттогава следи стриктно за изпълнението на задачите в кухнята. Тя е неизменната подкрепа на готвачите във всяко тяхно начинание. Грижи се за това всичко в МЕТРО Академия да е изрядно подредено и чисто.


Галерия