Моля обновете браузъра си и активирайте JavaScript, за да видите напълно оптимизирания уебсайт.
Трябва да разрешите Javascript, за да видите страницата.
бул. "Европа" 182 1331 София
02 9334 133 ; 02 9334 134 BTL.SofiaII@metro.bg
МЕТРО Академия отваря врати в началото на 2012 година, с цел да подпомогне развитието на ХоРеКа сектора. С течение на времето решихме да разширим дейността си и в наша основна цел се превърна обогатяването на кулинарната култура в България както сред професионални готвачи, така и сред любители и деца. За тази цел организираме разнообразие от кулинарни събития:
МАРИНА МАРИНОВА
Ръководител МЕТРО Академия
Марина става част от екипа на МЕТРО Академия през 2016 година, след като завършва образованието си в сферата на туризма. Достатъчно ѝ е много кратко време, за да е сигурна, че това е нейното място, което съчетава страстта ѝ към вкусната храна, готвенето и организирането на събития. От 2019 година тя ръководи екипа на МЕТРО Академия и влага всичко от себе си във всеки курс, рожден ден или събитие. Нейна цел е неспирно да търси и предлага на клиентите на МЕТРО Академия нови и различни проявления на вкусната храна и вълнението от готвенето.
ЕЛИНА КОКАЛОВА Организатор събития МЕТРО Академия Елина работи в МЕТРО Академия от 2016 година. Завършва образованието с в сферата на маркетинга и организирането на събития. Академията за нея е място, където успява да съчетае увлечението си към кулинарията, жаждата за непрестанни срещи с хора от различни сфери и удовлетворението от добре свършена работа след всяко събитие. В ежедневието си се стреми за зарази останалите със страстта си към вкусната и питателна храна, в която се влагат само качествени продукти, иновативните начини за нейното приготвяне и нестандартни визии за поднасянето и. В този и стремеж, нейни неизменни помощници са колегите и от МЕТРО Академия, за които „ страстта е най-важната подправка в кухнята“.
ЮРИ ВЕЛЕВ
Главен готвач
Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.
ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ
Помощник-готвач
Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.
ЯНКА КРЪСТЕВА
Помощник кухня
Янка се присъединява към екипа на МЕТРО през 2016 година и оттогава следи стриктно за изпълнението на задачите в кухнята. Тя е неизменната подкрепа на готвачите във всяко тяхно начинание. Грижи се за това всичко в МЕТРО Академия да е изрядно подредено и чисто.
Научете първи за промоциите ни от нашия нюзлетър
Запишете се или Регистрирайте се за МЕТРО карта