Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

За нас

 За нас

МЕТРО Академия отваря врати в началото на 2012 година, с цел да подпомогне развитието на ХоРеКа сектора. С течение на времето решихме да разширим дейността си и в наша основна цел се превърна обогатяването на  кулинарната култура в България както сред професионални готвачи, така и сред любители и деца.

За тази цел организираме разнообразие от кулинарни събития:

  • Кулинарни курсове с разнообразни тематика и степен на трудност, водени от доказали се професионалисти от страната и чужбина.
  • Тиймбилдинги  под формата на разнообразни кулинарни занимания за вашия екип.  
  • Нестандартни и образователни кулинарни детски партита за рожден ден, училищно тържество или друг повод.
  • Конференции и обучения – разполагаме с три напълно оборудвани зали за провеждане на срещи, обучения, семинари и конференции.
  • МЕТРО Академия на колела – ексклузивна услуга, включваща посещение на място, обучение на персонала и професионални насоки за по-доброто ви представяне на пазара.


Екипът на МЕТРО Академия

МАРИНА МАРИНОВА

МАРИНА МАРИНОВА

Ръководител МЕТРО Академия

Марина става част от екипа на МЕТРО Академия през 2016 година, след като завършва образованието си в сферата на туризма. Достатъчно ѝ е много кратко време, за да е сигурна, че това е нейното място, което съчетава страстта ѝ към вкусната храна, готвенето и организирането на събития. От 2019 година тя ръководи екипа на МЕТРО Академия и влага всичко от себе си във всеки курс, рожден ден или събитие. Нейна цел е неспирно да търси и предлага на клиентите на МЕТРО Академия нови и различни проявления на вкусната храна и вълнението от готвенето.


ГАБРИЕЛА ПАРОВА

Координатор събития

Габриела е най-новият член на екипа на МЕТРО Академия, присъединил се в края на 2019 година. Тя е филолог по образование и естет по душа. В свободното си време обича да пише стихове и го прави добре. В МЕТРО Академия Габриела съчетава предишния си опит като детски учител и страстта си към здравословното хранене. Занимава се с организиране на събития, по време на които успява да въдвори ред в иначе артистичния хаос, като отделя внимание на всеки детайл.

ГАБРИЕЛА ПАРОВА

ЮРИ ВЕЛЕВ

ЮРИ ВЕЛЕВ

Главен готвач

Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има  дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.


ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Помощник-готвач

Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

ЯНКА КРЪСТЕВА

ЯНКА КРЪСТЕВА

Помощник кухня

Янка се присъединява към екипа на МЕТРО през 2016 година и оттогава следи стриктно за изпълнението на задачите в кухнята. Тя е неизменната подкрепа на готвачите във всяко тяхно начинание. Грижи се за това всичко в МЕТРО Академия да е изрядно подредено и чисто.


Галерия