Шоколадово руло с шамфъстък
Рецепта от Елица Сърбева за шоколадово руло с шамфъстък
.jpg?rev=df21f5b2e7a2412da11a6ed1fd871306&w=1392&hash=26C67757C9F3AAF43E874EB91FC48CDF)
Нежно шоколадово руло с наситен какаов вкус, кремообразен пълнеж и фин акцент от ароматен шамфъстък – перфектният десерт за специални поводи или сладко удоволствие у дома.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1пакет
кори за баница Fine Life300г
черен шоколад на капки <span style="color: rgb(51, 67, 91); font-family: Lato, sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-weight: 400;">METRO Chef</span>50г
масло250г
суров белен шамфъстък METRO Chef250г
суров пекан METRO Chefкора от два портокала
150г
разтопено масло2с. л.
захарНачин на приготвяне
1
Приготви си голяма тава, като я застелиш с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 180°C.
2
В блендер смели ядките до едри парчета.
3
Разтопи шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова на интервали по 10-15 секунди, разбърквайки след всеки интервал, за да не се пресече шоколада.
4
В купа смеси смлените ядки, разтопения шоколад с маслото с портокаловата кора и разбъркай. Сместа ще е гъста. Ако стане прекалено гъста, добави още малко разтопен шоколад.
5
Намажи първата кора за баница с разтопено масло. Отгоре постави втора кора, като намажеш и нея. След това още две. Ще имаш общо 4 кори за баница, които са слепени с масло. Намажи и последната кора.
6
По дължина разпредели 1/2 от шоколадовата смес и навий на руло. Намажи отново с малко разтопено масло и поръси със захар.
7
Изпечи рулото за около 20 минути без вентилатор.