Шоколадово руло с шамфъстък

Рецепта от Елица Сърбева за шоколадово руло с шамфъстък

Шоколадово руло с шамфъстък

Нежно шоколадово руло с наситен какаов вкус, кремообразен пълнеж и фин акцент от ароматен шамфъстък – перфектният десерт за специални поводи или сладко удоволствие у дома.

Време40 минути
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1пакет
кори за баница Fine Life
300г
черен шоколад на капки&nbsp;<span style="color: rgb(51, 67, 91); font-family: Lato, sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-weight: 400;">METRO Chef</span>
50г
масло
250г
суров белен шамфъстък METRO Chef
250г
суров пекан METRO Chef
кора от два портокала
150г
разтопено масло
2с. л.
захар

Начин на приготвяне

1
Приготви си голяма тава, като я застелиш с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 180°C.
2
В блендер смели ядките до едри парчета.
3
Разтопи шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова на интервали по 10-15 секунди, разбърквайки след всеки интервал, за да не се пресече шоколада.
4
В купа смеси смлените ядки, разтопения шоколад с маслото с портокаловата кора и разбъркай. Сместа ще е гъста. Ако стане прекалено гъста, добави още малко разтопен шоколад.
5
Намажи първата кора за баница с разтопено масло. Отгоре постави втора кора, като намажеш и нея. След това още две. Ще имаш общо 4 кори за баница, които са слепени с масло. Намажи и последната кора.
6
По дължина разпредели 1/2 от шоколадовата смес и навий на руло. Намажи отново с малко разтопено масло и поръси със захар.
7
Изпечи рулото за около 20 минути без вентилатор.

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица