Приготвяне:
Поставяме всички подправки в купа и разбъркваме добре.
Овалваме всяко бутче поотделно в подправките - така че да се облепят отвсякъде с тях и поставяме в плик за печене (а той в тава, естествено)..
Така приготвеният плик прибираме в хладилника за час.
През това време отливаме половината от бирата в охладена чаша, за да се уверим в превъзходния хмелов и малцов аромат на пивото :) и не забравяме, че другата половина ни трябва за готвене.
Изваждаме тавата с бутчетата и внимателно наливаме 200мл бира в плика - ниско долу, да не се отмиват подправките.
Връзваме плика и поставяме тавата във фурната - ако е в студена фурна за 25 мин. на 200 *, ако е загрята вече на тези градуси - за 15 мин, след което намаляваме градусите на фурната и печем за 40-50 мин.
Изваждаме тавата, изрязваме плика само отгоре - внимателно, защото врялата пара, която излиза е опасна за ръцете :), поставяме върху всяко бутче по парченце масло и връщаме във фурната за още 5-6 мин.
Пепа Стоева – автор на блога Храна за мойте канибали
Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_11.html