Пица и фокача

Пица и фокача
Този курс ще ви потопи дълбоко в изкуството на приготвянето на автентично тесто – не просто като рецепта, а като философия на замесване, ферментация и печене. Ще започнем с разпознаване и подбор на правилните брашна, като разгледаме тяхната роля в структурата на тестото.
Ще научите:
- Как да замесвате тесто с прецизна хидратация, за да постигнете еластичност, лекота и правилна текстура;
- Как да управлявате времето на ферментация – в какво се крие тайната на добрата дълга ферментация
- Техники за разточване, оформяне и изпичане – ще ви покажем как да създадете правилна форма и да постигнете перфектна текстура и вид за вашата пица и фокача.
Ще работите с ръцете си, ще замесвате, тествате, оформяте и печете под напътствията на нашите професионални готвачи, които ще споделят както техники, така и малките трикове, които правят голямата разлика.
тел: +359 2 9762 498; +359 2 97 62 267
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков и Ивайло Рангелов
Ивайло Рангелов e новото попълнение в кулинарния екип от началото на февруари 2025г. Професионален готвач с над 28 години опит, започвайки своето пътешествие през 1997 г. , като помощник готвач в ресторант Уно. Кариера му преминава през редица престижни ресторанти и хотели, като Шератон Балкан, Шератон Тирана, Енотека, както и Les Fleurs. Ивайло е бил част от екипа на ресторант Шефс, работейки в тясно сътрудничество с шеф Виктор Ангелов и ръководил кухня на ресторант Lazy.
За усъвършенстване на своите умения специализира в Италия и Швейцария, като също така е членувал в престижната асоциация Eurotoques. Демонстрира своите кулинарни умения и на международната сцена, участвайки в кулинарното изложение Концепции 2011г, готвейки за българското посолство в Люцерн и на кулинарния форум в Лион, в ресторанта на Paul Bocuse. Страстта на шеф Рангелов към средиземноморската кухня, го кара да съчетава традициите с иновациите, като създава уникални авторски рецепти. Вярва в значението на новите кулинарни техники и постоянно се стреми да разширява своите познания и да открива нови тенденции в световната кухня.
