Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Мастър клас с Лука Аргелеш

Изключително се вълнуваме, че отново бяхме домакини на мастър клас, воден от шеф сладкар на световно ниво. През септември посрещнахме Лука Аргелеш, който запълни стейшъните на Академията с красиви форми, а из кухнята се носеше уникален аромат на прясно изпечени блатове и шоколад.
Лука е 36 годишен интернационално обучен Pastry chef с 18 години опит. Работил е във Франция, Италия, Австрия, Португалия, Малдивите и Великобритания и е обучен в модерно сладкарство с актуални умения в училищата за обучение. Завършил е с висша диплома от Висшето кулинарно училище Ален Дюкас и Ив Тюри в Исинго ЕНСП (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie) и наскоро бе съдия в телевизионното предаване „Best Bakery - Португалия“. Посланик на Pavoni Italia. Ще издаде своята първа книга за сладкарство през май тази година.

По време на двудневния мастър клас в МЕТРО Академия приготвихме:

  • Pastel de Nata – Традиционен португалски тарт с яйчен крем
  • Cottage cheese tart (Тарт със сирене Котидж)
  • Almond tart (Бадемов тарт)
  • “Moura” Stone (Камък "Moura")
  • Eggy goes to the beach (Яйцето отива на плаж)
  • Chouxcolate and caramel (Шоколад и карамел)
  • Berries and vanilla (Горски плодове и ванилия)
  • Wasp nest (Гнездо на оси)
  • Pistachio, milk chocolate and raspberries (Шамфъсътък с млечен шоколад и малини)
  • Tiramisu (Тирамису в модерен вариант)