Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Спаначени кюфтенца с киноа и сирене

Спаначени кюфтенца с киноа и сирене

Необходими продукти за 12-15 кюфтета:

  • 1 ч.ч. киноа
  • 400 г спанак (пресен или замразен)
  • 1-2 стръка зелен лук
  • 2 яйца
  • 4 с.л. галета
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 250 г сирене
  • Сол на вкус
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. къри
  • 1 с.л. зехтин


 

 

Начин на приготвяне:

1.Ако използвате пресен спанак, попарете за 1 мин. във вряща вода. Ако използвате замразен
2.Киноата се сварява в 2 ч.ч. вода и се изчаква да се охлади или се измива със студена вода.
3.Смесете охладената киноа с разбитите яйца, ситно нарязаните лук и спанак, бакпулвера, подправките и галетата. Оставете сместа за 5 мин.
4.Добавете натрошеното сирене и зехтина, разбъркайте добре и оставете за 10-15 мин. в хладилник.
5.Оформете сместа на кюфтета, поставете ги в тава върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 200°С за 20 минути, след това ги обърнете и печете още 5-10 мин.
6.За приготвянето на сос смесете кисело мляко и майонеза в съотношение 3:1. Добавете малко сол, къри и чесън на прах.

Ако не сте почитатели на кърито може да го замените с копър както в соса, така и в сместа за кюфтетата с ¼ връзка.