Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Френска лучена супа

Необходими продукти

  • 1 голяма глава лук
  • 50 гр масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 200 гр сирене Ементал или друг вид твърдо сирене
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 50 мл анасонова напитка 25 мл. (перно, узо)
  • 8 препечени филийки бяла/пълнозърнеста багета
  • черен пипер
  • сол

Френска лучена супа

Френска лучена супа

1 Лукът се обелва, разрязва се наполовина, а след това се нарязва на тънки шайби

Френска лучена супа

2 В тенджерата, в която ще се приготвя супата се сгорещява маслото и се добавя лукът.

Френска лучена супа

3 Добавя се брашното и лукът се задушава до златисто

Френска лучена супа

4 Залива се с бульона и се вари до омекване на лука.

Френска лучена супа

5 Супата се подправя на вкус с анасоновата напитка, черния пипер и солта

Френска лучена супа

6 Готовата супа се сипва в купичка, готова за сервиране, и се гарнира с резенчетата препечена багета

Френска лучена супа

7 Поръсва се с нарязаното на жулиени сирене

Френска лучена супа

8 Така приготвената супа се запича в гореща фурна, докато сиренето добие приятен златист
цвят

Френска лучена супа

9 Сервира се гореща!

Вижте и още кулинарни вдъхновения