Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Френска лучена супа

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук
  • 50 г масло
  • 2 с. л. брашно
  • 200 г сирене Ементал или друг вид твърдо сирене
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 50 мл анасонова напитка
  • 25 мл (перно, узо)
  • 8 препечени филийки бяла/пълнозърнеста багета
  • Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Френска лучена супа

1 Лукът се обелва, разрязва се наполовина, а след това се нарязва на тънки шайби.

Френска лучена супа

2 В тенджерата, в която ще се приготвя супата се сгорещява маслото и се добавя лукът.

Френска лучена супа

3 Добавя се брашното и лукът се задушава до златисто.

Френска лучена супа

4 Залива се с бульона и се вари до омекване.

Френска лучена супа

5 Супата се подправя на вкус с анасоновата напитка, черния пипер и солта.

Френска лучена супа

6 Готовата супа се сипва в купичка и се гарнира с резенчета препечена багета.

Френска лучена супа

7 Поръсва се с нарязаното на жулиени сирене.

Френска лучена супа

8 Така приготвената супа се запича в гореща фурна докато сиренето добие приятен златист цвят.

Френска лучена супа

9 Сервираме супата гореща!