2
Нарязваме филетата на 4 еднакви парчета.
3
Смесваме соев сос, мед, сока от лимона, настърганата кора, сол, пипер и кимион на вкус.
4
Мариноваме в сместа и оставяме за около половин час в хладилник.
5
През това време изчистваме портокала и грейпфрута от корите, ципите и семките.
Обелваме мангото и го нарязваме на кубчета.
6
Изваждаме сьомгата от маринатата и я слагаме върху добре загрята скара или тиган. Печем 4-5 минути само от едната страна, за да остане сочна и крехка.
7
Разпределяме микса от зелени салати в 4 подходящи чинии.
Нареждаме отгоре парченцата от портокал, грейпфрут и манго, като оставяме място в средата за парчето сьомга.
8
Отгоре заливаме с маринатата, която преди това сме кипнали в малък съд. При необходимост добавяме подправки на вкус.