Робин Виляреал Монсеррат
Робин е всестранно развита личност с интереси и занимания във всяка област, за която се сетите. Роден във Филипините, отраснал в Мексико, завършва образованието си в Ню Йорк (биолог), заминава за Австралия и работи 10 години като пилот, обожава дайвинга и фотографията. С кулинария започва да се занимава почти случайно виждайки реклама на Cordon Blue Academie D`Art Culinaire De Paris в Париж, от където получава и дипломата си. Работи дълго време в ресторант в Монако, отличен с 3 звезди Мишлен, но както той сам казва:
„Лесно е да сготвиш нещо скъпо. По-предизвикателно е да направиш нещо вкусно на достъпна цена.“ Воден от необходимостта от предизвикателства се озовава в България като преподавател в Кулинарна Академия HRC. Шеф Робин има значителен преподавателски опит в международни кулинарни училища Le Cordon Bleu Académie D´Art Culinaire De Paris и Glion Institute of Higher Education Switzerland. Освен майсторството му във френската и интернационалната кухня, специалност на Робин са сладкарството, хлебарството, както и Тайландската кухня.
Това, на което учи учениците си, е да ценят и уважават корените си, да съхраняват българското, генетично заложеното от дедите ни.
Единственото правило и ограничение, което той налага в кухнята е: Ако не си в настроение, не готви!