Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Шоколадови трюфели

Необходими продукти:

  • 750 г натурален шоколад за готвене
  • 500 мл сметана
  • Какао на прах
  • Кокосови стърготини

*Можете да приготвите и крем ганаш за по-малко количество трюфели, но съотношението което трябва да спазите е следното: на 150 г шоколад - 100 мл сметана.

*Оформянето на трюфелите в ръцете трябва да става бързо, защото шоколадът се топи при температура по-ниска от телесната.


Начин на приготвяне:

Шоколадови трюфели

1 Шоколадът и сметаната се поставят в подходящ съд.

Шоколадови трюфели

2 Разтопяват се бавно на водна баня.

Шоколадови трюфели

3 Бъркат се непрекъснато до получаване на хомогенна смес. Водата не бива да ври интензивно, а сместа не бива да завира.

Шоколадови трюфели

4 Така полученият крем ганаш се изсипва в плоска тавичка и се оставя на стайна температура (около 20C) да изстине за около 1-1.5 часа, след което се покрива с фолио и престоява в хладилник още 2.5-3 часа.

Шоколадови трюфели

5 Изстиналият крем ганаш се изважда от хладилника и с две малки чаени лъжички се оформят малки топчета.

Шоколадови трюфели

6 По желание се овалват в какао на прах.

Шоколадови трюфели

7 Може да използвате и кокосови стърготини.

Шоколадови трюфели

8 Подреждаме готовите трюфели в хартиени кошнички.

Шоколадови трюфели

9 Сервираме в подходящ съд.