Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Шоколадови трюфели

Необходими продукти:

  • 750 г натурален шоколад за готвене
  • 500 мл сметана
  • какао на прах
  • кокосови стърготини

Съвети :

- Можете да приготвите и крем ганаш за по-малко количество трюфели, но съотношението което трябва да спазите е следното: на 150 г шоколад - 100 мл сметана.
- Оформянето на трюфелите в ръцете трябва да става бързо, защото шоколадът се топи при температура по-ниска от телесната.


Шоколадови трюфели

Шоколадови трюфели

1 Шоколадът и сметаната се поставят в подходящ съд.

Шоколадови трюфели

2 Разтопяват се бавно на водна баня.

Шоколадови трюфели

3 Разбъркват се непрекъснато до получаване на хомогенна смес (водата не бива да ври интензивно, а сместа не бива да завира)

Шоколадови трюфели

4 Така полученият крем ганаш се изсипва в плоска тавичка и се оставя на стайна температура (около 20C) да изстине за около 1-1,5 часа, след което се покрива с фолио и престоява в хладилник още 2,5-3 часа

Шоколадови трюфели

5 Изстиналият крем ганаш се изважда от хладилника и с две малки чаени лъжички се оформя на малки топчета...

Шоколадови трюфели

6 ...които овалваме в какао на прах...

Шоколадови трюфели

7 ...или кокосови стърготини

Шоколадови трюфели

8 Подреждаме в хартиени кошнички

Шоколадови трюфели

9 Сервираме

Вижте и още кулинарни вдъхновения

МЕТРО Академия