Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

940x200

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

Порции 4
Трудност
Общо време 150 Минути

Продукти:

  • Групър – 2 бр.
  • (за приготвяне на 4 филета от ~ 180 г)
  • Териаки сос – 80 мл
  • Рибен бульон – 100 мл
  • Светъл соев сос – 100 мл
  • Домати – 150 г
  • Чушки микс – 3 бр.
  • (жълта, червена и зелена)
  • Лук - 250 г
  • Зехтин – 50 мл
  • Лимон – 1 бр.
  • Магданоз
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

1 Рибата се почиства и филетира.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

2 Филетата се поставят в плосък съд и се заливат с марината от териаки, соев сос, сол и пипер.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

3 Маринова се 2-3 часа.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

4 Филетата се подсушават и изпичат на скара – по 3-4 минути от всяка страна.

220x5

5 Зеленчуците се нарязват на едро.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

6 Лукът се запържва и към него се прибавят зеленчуците и се задушават в рибния бульон.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

7 Поръсва се с магданоз и се оставя на огъня докато зеленчуците поемат бульона.

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

8 Ястието се поднася в плато с резени лимон.