Тесто за пица Ала Романа с брашно микс ин Пала Italmill

Професионална рецепта за автентично тесто за пица Ала Романа с италианско брашно микс Italmill
Тесто за пица Ала Романа с брашно микс ин Пала Italmill

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.

Време
:
17-25 часа
Трудност
:
Средна
Брой порции
:

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За предварително замесване:
1кг
микс “SCROCCHIARELLA”
600мл
вода
10г
суха мая “Bravo”
За замесването:
1кг
микс “Scrocchiarella” 
900мл
вода
60г
сол
40мл
маслиново масло Екстра върджин
5г
суха мая “Bravo” 

Начин на приготвяне

1
Смеси продуктите за предварително замесване за 4 минути на първа скорост, след което затвори съда добре и го постави в хладилника (4°С) за 16 до 24 часа. При използване на прясна мая количеството е двойно. 
2
Към предварително приготвената смес добави микса “Scrocchiarella”, маята и приблизително 500 мл от водата за 4 минути на първа скорост. 
3
Добави солта и след минута пусни миксера на втора скорост, като постепенно прибавяш маслиновото масло.
4
Бъркай 10 минути, като през това време добавяш останалото количество вода на капки. Оставеи тестото да втасва 40 минути в съд с набрашнена повърхност, след което раздели в желан грамаж.
5
Нареди плътно в кутии и остави да втасва поне 3 часа на стайна температура (20°С). Температурата за печене е 300°С.

Препоръчано брашно

брашно микс ин Пала Italmill

Брашно микс за пица ала Романа

Ин Пала Italmill
25 кг