Изтегляне на продукт: ARO Сладолед Ванилия, 5 л

Информация за клиентите относно изтеглянето на продукт.

СТАНОВИЩЕ НА МЕТРО БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ОПИТИ ЗА ИЗМАМА

Изтегляне от продажба

Уважаеми клиенти,

МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили артикул

301641 5Л СЛАДОЛЕД ARO ВАНИЛИЯ с партиди 092004, 032111, 032123, 042108, 042119, 052120
да не го консумират и по възможност да върнат в търговския обект, от който са го закупили.

Причината е инициирано от производителя на продукта изтегляне поради открито наличие на на етилен оксид (ETO) в гума рожков, съставка на сладоледа. ETO е газообразно вещество, често използвано в химическата промишленост, както и за някои методи на дезинфекция като биоцид. Това вещество не е разрешено в Европейския съюз като продукт за растителна защита.
Оценката на риска показва, че потенциален хроничен риск за хората съществува само при ежедневна и дългосрочна консумация на замърсената съставка в големи количества, а това не е обичайният начин на консумация.
Ако разполагате с продукт от посочените партиди, закупени от нас, заповядайте в нашия магазин и ние ще възстановим заплатената от Вас сума за съответното количество. Също така, в случай че препродавате продуктите, Ви приканваме да информирате и Вашите партньори / клиенти и да изтеглите продуктите обратно.
Извиняваме се за причиненото неудобство. Безопасността и здравето на нашите клиенти, както и качеството на предлагания от нас асортимент, са първостепенни приоритети за МЕТРО България.

От Ръководството на МЕТРО Кеш енд Кери България
15 юли 2021

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички