Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Барбун на фурна

940x200

Барбун с грейпфрут на фурна

Порции 4
Трудност
Общо време 40 Минути

Необходими продукти:

  • 4 бр. барбун (по 300-400 г)
  • 2 бр. грейпфрут
  • 50 мл зехтин
  • 2 глави кромид лук
  • 2 скил. чесън
  • 20 г прясна мащерка
  • 20 мл сухо бяло вино
  • 4 бр. дафинов лист
  • 2 бр. портокал
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Барбун на фурна

1 Барбунът се почиства внимателно.

Барбун на фурна

2 Грейпфрутът се обелва и се отделят филетата му.

Барбун на фурна

3 Лукът, чесънът и мащерката се задушават в сгорещена мазнина и вино за около 6 минути.

Барбун на фурна

4 Почистената риба се пълни с дафинов лист.

Барбун на фурна

5 Рибата се поставя в огнеупорен съд и върху нея се изсипват задушените зеленчуци и парчетата грейпфрут.

Барбун на фурна

6 Ястието се залива със сока от двата портокала и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 25 минути във фурна на 160°С.