Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Барбун на фурна

940x200

Барбун с грейпфрут на фурна

Порции 4
Трудност
Общо време 55 Минути

Продукти

  • Барбун – 4 бр. (по 300-400 г)
  • Грейпфрут – 2 бр.
  • Зехтин – 50 мл
  • Кромид лук – 2 глави
  • Чесън – 2 скилидки
  • Прясна мащерка – 20 г
  • Сухо бяло вино – 20 мл
  • Дафинов лист – 4 бр.
  • Портокал – 2 бр.
  • Сол и черен пипер

Приготвяне

Барбун на фурна

1 Барбунът се почиства внимателно.

Барбун на фурна

2 Грейпфрутът се обелва и се отделят филетата му.

Барбун на фурна

3 Лукът, чесънът и мащерката се задушават в сгорещена мазнина и вино за около 6 минути.

Барбун на фурна

4 Почистената риба се пълни с дафинов лист.

Барбун на фурна

5 Рибата се поставя в огнеупорен съд и върху нея се изсипват задушените зеленчуци и парчетата грейпфрут.

Барбун на фурна

6 Ястието се залива със сока от двата портокала и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 25 минути във фурна на 160°С.