Риба, вдъхновение и обиколка до седем морета с МЕТРО

Над 100 вида риба и морски дарове предложи МЕТРО България на посетителите по време на третото издание на Бакхус Фиш Фест

РИБА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ОБИКОЛКА ДО СЕДЕМ МОРЕТА С МЕТРО

За трета поредна година МЕТРО България е основен партньор и изложител на Бакхус Фиш Фест 

През изминалия уикенд над 4000 гости на фестивала имаха възможността да се насладят на богатия  рибен асортимент, който предложихме на двете локации на Метро на пазар „Ситняково“. Нашите експерти от отдел „Риба“ отделиха време, за да отговорят на въпросите на всички любопитни гости относно разнообразието от прясна риба и морски дарове. А шеф готвачите на МЕТРО Юри Велев, Веселин Дойков и Румен Гигов изкушиха публиката с околосветско пътешествие за сетивата с риба от седем морета.

„За нас е удоволствие, че за трета поредна година сме част от Бакхус Фиш Фест. В МЕТРО имаме специално отношение към рибата. Тя е не само значим елемент за бизнеса ни, но и ценен природен ресурс, към който се отнасяме изключително отговорно. Работим усилено с нашите партньори, за да гарантираме произхода и качеството на продуктите, които предлагаме на клиентите си, както и за да подсигурим устойчив улов с грижа за околната среда“, сподели Добрина Марчева, Мениджър Осигуряване на качеството в МЕТРО България.

МЕТРО затвърждава ангажиментите си в посока устойчиво развитие и опазване на рибните ресурси в световен мащаб. Нарастващото търсене на протеини оказва натиск върху рибните запаси, а неустойчивото управление на отрасъла има отрицателно въздействие върху околната среда. Никога преди отговорният и устойчив риболов не е бил толкова важен за осигуряване на благосъстоянието на хората и околната среда.

Участието на МЕТРО в Бакхус Фиш Фест е още едно доказателство за ключовата роля на бизнеса в цялата верига на доставки на рибата и морските дарове. Събитието е пореден повод да споделим вълнуващата история, която стои зад разнообразието на рибния ни асортимент. Опазването на хранителните и природни запаси е и ще продължава да бъде приоритетна сфера на отговорност за компанията, от която пряко зависи бъдещето на нашата планета!

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички