Храната, която обогатява живота

Здравословното хранене – постижимо и без ограничения

ХРАНАТА, КОЯТО ОБОГАТЯВА ЖИВОТА
ХРАНАТА, КОЯТО ОБОГАТЯВА ЖИВОТА

Богатото и балансирано меню като превенция на здравословни проблеми 

Принудени да променим начина си на живот, бе нужно да внесем промяна и в режима ни на хранене. Причината бе интересът към храната не само като източник на енергия, но и като превенция за заболявания. Голяма част от хората осъзнаха, че здравословното хранене се състои от балансирана и разнообразна храна, от която можем да си набавим нужните хранителни вещества и да обогатим менюто си.
Основната тенденция сред потребителите е да приемат здравословното хранене като превенция срещу болестите, което доведе и до интерес към алтернативните продукти на пазара. „Месото без месо“ попада под радара на аудиторията, стремяща се към по-здравословен и екосъобразен начин на живот. Тези продукти са на растителна основа, която има високо съдържание на протеин и фибри, а в същото време е с нисък процент мазнини.
Затвърждаваме това твърдение като проследим и тенденциите в ресторантите и големите вериги магазини, които се опитват да отговарят на желанията на своите клиенти. Все повече ресторанти добавиха към менюто си растителни предложения, а големите магазини не изостават и се стремят да предоставят висококачествени и достъпни продукти. Пример за това е международната компания METRO, които представиха на пазара изцяло нова серия продукти – METRO Chef 100% Veggie.

Навлизането на растителните протеини и стремеж към устойчиви храни

Навлизането на растителните протеини и стремеж към устойчиви храни 

Растителните протеини влияят положително на организма ни, защото съдържат фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилането и участват в превенцията на сърдечносъдовите заболявания. Освен това дават алтернатива на хората, които искат да внесат разнообразие в хранителните си навици. За разлика от месните продукти, растителните изискват по-малко ресурси за производството си, което има благоприятен ефект върху околната среда. Произведени са от продукти като соя, пшеница или грах, с изцяло натурален и устойчив произход.
Темата за устойчивите хранителни източници набира все по-голяма популярност сред аудиторията, но няма достатъчно информация, за да може масово са се приеме този начин на консумация в ежедневието ни. Това означава да се стремим продуктите, които консумираме, да оказват минимално въздействие върху околната среда по време на тяхното производство. Препоръчва се диетата ни да е разнообразна на храни с растителен произход, такава е и новата гама продукти на METRO Chef 100% Veggie, които съдържат 100% устойчива соя и пшеница.

Veggie webinar - храната, която обогатява живота

Veggie webinar - храната, която обогатява живота 

Поради повишаващия се интерес на аудиторията към здравословното и разнообразно хранене се организират все повече инициативи, които да ни помогнат да направим правилния за нас избор. Зад подобни събития застават и големите брандове. Всички, които проявяват интерес към темата, на 17.07 могат да гледат уебинара „Храната, която обогатява живота“, който ще бъде излъчен във Facebook страницата на METRO Академия.
Тялото ни се нуждае от разнообразна и балансирана диета, а не от рестрикции и крайни ограничения. Това не винаги означава да отделяме часове в кухнята. С правилните продукти можем да постигнем резултатите на професионалните готвачи за минути, а крайният продукт да ни изненада.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички