МЕТРО подкрепя учители и училища в цялата страна в коледна кампания с фондация „Заедно в час“ 

Компанията дарява на неправителствената организация по един лев от всеки продаден коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември

МЕТРО ПОДКРЕПЯ УЧИТЕЛИ И УЧИЛИЩА В ЦЯЛАТА СТРАНА В КОЛЕДНА КАМПАНИЯ С ФОНДАЦИЯ „ЗАЕДНО В ЧАС“

София, 14 октомври 2021 г.

Тази година традиционният коледен календар „За всички от сърце“ на МЕТРО България идва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за неправителствената организация „Заедно в час“. От всеки продаден календар МЕТРО България отделя един лев в подкрепа на учители и училища в цялата страна от програмата „Училища за пример“ на Фондацията. „Училища за пример“ е двугодишна програма за професионално развитие на цели училищни екипи. Програмата помага на училища в цялата страна да разработват и прилагат нови устойчиви практики за преподаване и управление на училищата, които допринасят за успеха на всеки ученик.
„Коледа е време за чудеса, затова всяка година ние осигуряваме за многобройните си клиенти изненади и вкусни преживявания чрез нашите коледни календари. Най-обичаните празници в годината отварят също сърцата ни за благотворителност и за нас е важно да подкрепим образователните институции. Партньорството ни със „Заедно в час“ е логично продължение на усилията ни да подпомагаме обществото в дни на изпитания. Модернизирането на българското образование допринася за израстването на млади таланти във всички сфери на живота и ние искаме да сме част от това благородно дело“, сподели Димитър Вутков, Маркетинг директор на МЕТРО България.
Фин шоколад и отстъпки зад прозорчетата за всеки ден до Коледа, ваучери за празничното пазаруване от 5, 10 или 100 лева във всеки календар, шанс в томбола за голямата 55-инчова награда – 11 броя UHD smart телевизор Samsung и още сюрпризи очакват клиентите на веригата, които ще станат част и от благородната инициатива да се подпомогнат образователните институции в нелеките времена на пандемията от коронавирус.
Коледният календар „За всички от сърце“ вече може да бъде закупен от търговските обекти на МЕТРО България. Наградите и ваучерите в него са на стойност над 200 000 лв. с ДДС. Желаещите да се включат в томболата за голямата награда могат да го направят като попълнят талон за участие, който се намира вътре в Коледния календар. В талона се попълват име и фамилия и телефонен номер за контакти и се пускат до 10 декември 2021 г. в специални урни, намиращи се на Вход клиенти на всеки магазин на компанията. Печелившите участници ще бъдат определени при провеждане на теглене на случаен принцип до 13 декември 2021 г. в централния офис на МЕТРО България.

За МЕТРО България
МЕТРО България - най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 кеш енд кери магазина, както и 1 снабдителна база, с над 2100 служители. Над 645 000 професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си - създавайки споделена стойност за общностите чрез своите инициативи “Преоткрий България” и „Отгледано с грижа в България“.

За „Заедно в час“
Вече 11 години фондация „Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. В момента организацията развива три основни програми и достига до над 20 000 учители в цялата страна през различни свои дейности и проекти. “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в над 60 държави по целия свят.


За контакт:
Ива Тафраджийска,
ръководител отдел „Корпоративни комуникации“ в МЕТРО България
iva.tafradzhiyska@metro.bg
+ (359) 887 822 551

Боряна Вулова
AMI Communications за МЕТРО България
boriana.vulova@amic.bg
+ (359) 888 987 298

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички