Кампанията „Ваксина с кауза“ продължава през октомври и ноември 2021

Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на МЕТРО България през септември. Дарената сума за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 е над 7000 лв.

МЕТРО БЪЛГАРИЯ ОСИГУРЯВА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА ВАКСИНАЦИОННИ ПУНКТОВЕ В МАГАЗИНИТЕ СИ

София, 1-ви октомври 2021 г. – Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на METRO България през септември. Пунктовете ще продължат да работят до края на ноември и са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни. От началото на септември всеки гражданин, избрал да получи своята ваксина в разположените допълнителни центрове в обекти на веригата, получава ваучер на стойност 20 лв. Над 350 души от ваксинираните избраха да го дарят за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19, подкрепяна от МЕТРО България. За улеснение на получилите ваксина на „Вход клиенти“ в търговските обекти са разположени специално обозначени за целта кутии. Ваучерите могат да се използват и за пазаруване в магазините на веригата.
Какво да направите?

  • Поставяте своята ваксина срещу COVID-19 в пункта, разположен на територията на някой от петте магазина в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново;
  • Вземете своя ваучер на стойност 20лв. от „Вход клиенти“ (*Ваучерът може да бъде изискан на „Вход клиенти“ и се предоставя единствено в деня на поставяне на съответната ваксина / доза);
  • Дарете го за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 на фондация BCause в специално обозначената за целта кутия на „Вход клиенти“ или го използвайте за пазаруване в магазина* (*Съгласно ЗЗК, ваучерът е валиден само при покупки над стойност 50 лв.)

„Горди сме с подкрепата си за каузата на фондация BCause и с възможността да подпомогнем децата на героите на първа линия в битката с пандемията, пред чийто подвиг се прекланяме. За нас също така над всичко е здравето на клиентите, партньорите и доставчиците ни. Затова решихме да удължим работата на ваксинационните центрове на територията на МЕТРО България с още два месеца. Чувстваме отговорност да подкрепим цялото общество като развиваме възможностите за улеснен достъп до ваксините срещу коронавирус“, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.
Ваксинационните центрове на МЕТРО България са в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна.
Пунктовете в петте града ще работят през октомври и ноември, както следва:

  • гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. "Санкт Петербург" 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Варна, магазин МЕТРО в район "Вл. Варненчик", ул. "Атанас Москов" 2 – от 15.10.2021г. от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. "България" 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа
  • гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. "Стефан Стамболов" 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа


Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво.
В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.
Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.
От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване за COVID-19 на служителите си.

За МЕТРО България
МЕТРО България - най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 кеш енд кери магазина, както и 1 снабдителна база, с над 2100 служители. Над 645 000 професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си - създавайки споделена стойност за общностите чрез своите инициативи “Преоткрий България” и „Отгледано с грижа в България“.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички