4500 ваксини сапоставени във ваксинационните центрове на МЕТРО България от началото насептември до днес

Пунктовете продължават своята работа по график през октомври и ноември, а  сумата за дарение към фондация BCause до момента е над 9000 лв.

МЕТРО БЪЛГАРИЯ ОСИГУРЯВА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА ВАКСИНАЦИОННИ ПУНКТОВЕ В МАГАЗИНИТЕ СИ

София, 22 октомври 2021 г. - От началото на октомври над 1500 души са се ваксинирали срещу COVID-19 в центровете на територията на магазините на METRO България. Заедно с получилите ваксина от началото на септември, когато заработиха пунктовете, броят им е над 4500. Работата на ваксинационните центрове ще продължи до края на ноември и те са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни. От 1 септември всеки гражданин, избрал да получи своята ваксина в разположените допълнителни центрове в обекти на веригата, получава ваучер на стойност 20 лв. За целия период до днес над 450 души от ваксинираните избраха да го дарят за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19, подкрепяна от МЕТРО България, като сумата надхвърля 9000 лв. За улеснение на получилите ваксина на „Вход клиенти“ в търговските обекти са разположени специално обозначени за целта кутии. Ваучерите могат да се използват и за пазаруване в магазините на веригата.
Ваксинационните центрове на МЕТРО България са в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна.
Пунктовете в петте града ще работят до 30 ноември включително, както следва:

  • гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. "Санкт Петербург" 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Варна, магазин МЕТРО в район "Вл. Варненчик", ул. "Атанас Москов" 2 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. "България" 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа
  • гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. "Стефан Стамболов" 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа

Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво. В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.
Какво можете да направите?

  1. Поставяте своята ваксина срещу COVID-19 в пункта, разположен на територията на някой от петте магазина в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново;
  2. Вземете своя ваучер на стойност 20лв. от „Вход клиенти“ (*Ваучерът може да бъде изискан на „Вход клиенти“ и се предоставя единствено в деня на поставяне на съответната ваксина / доза);
  3. Дарете го за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 на фондация BCause в специално обозначената за целта кутия на „Вход клиенти“ или го използвайте за пазаруване в магазина* (*Съгласно ЗЗК, ваучерът е валиден само при покупки над стойност 50 лв.).

Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.
От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване за COVID-19 на служителите си.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички