На 3-ти септември започва инициативата на МЕТРО България „Ваксина с кауза“

Компанията си партнира с Министерство на здравеопазването и регионалните здравни инспекции

Ваксина с кауза

METRO България в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области ще осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини. От 3 септември ще бъдат отворени центровете в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна, а на по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.
Ваксинационните пунктове в петте града ще работят през целия месец септември, както следва:

  • гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. "Санкт Петербург" 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Варна, магазин МЕТРО в район "Вл. Варненчик", ул. "Атанас Москов" 2 - от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. "България" 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа
  • гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. "Стефан Стамболов" 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа
  • гр. Благоевград, магазин МЕТРО на  ул. "Зеленодолско шосе" 17 – събота от 10:00 до 18:00 часа

Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво. В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.

„Ваксина с кауза“

METRO България подкрепя Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 на фондация BCause като част от осигуряването на възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини.
Всеки гражданин, избрал да постави своята ваксина в разположените центрове в обекти на веригата, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да се дари за социално значимата кауза на фондация BCause в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти или да го използва за пазаруване в магазина.

Какво да направите?

  1. Поставяте своята ваксина срещу COVID-19 в пункта, разположен на територията на някой от петте магазина в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново;
  2. Вземете своя ваучер на стойност 20лв. от „Вход клиенти“ (*Ваучерът може да бъде изискан на „Вход клиенти“ и се предоставя единствено в деня на поставяне на съответната ваксина / доза);
  3. Дарете го за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 на фондация BCause в специално обозначената за целта кутия на „Вход клиенти“ или го използвайте за пазаруване в магазина* (*Съгласно ЗЗК, ваучерът е валиден само при покупки над стойност 50 лв.).

 

Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване за COVID-19 на служителите си.

Общи условия на инициативата „Ваксина с кауза“
виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички