МЕТРО България подпомогна програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час” 

Компанията предостави на неправителствената организация по един лев от всеки продаден коледен календар „За всички от сърце“ през месец ноември

МЕТРО България дари на фондация „Заедно в час“ 5882 лв. от продажбите на традиционния коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември. 

Календарът донесе не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и средства за програмата „Училища за пример“ на неправителствената организация.
От всеки продаден календар МЕТРО България отдели един лев в подкрепа на учители и училища в цялата страна, включени в дву годишната програма за професионално развитие на цели училищни екипи. Тя помага на образователните институции в България да разработват и прилагат нови устойчиви практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик.

Подкрепа за учители и училища от цялата страна в несигурни времена

„Подкрепата ни за фондация „Заедно в час“ е неразделна част от мисията ни да действаме отговорно и открито, като се стремим към положителен принос за обществото. МЕТРО България напълно споделя разбирането на програмата „Училища за пример“, че именно хората в класните стаи са ключът към това всяко дете в България да получи качествено образование. Въвеждането на иновативни методи в българското образование е важна стъпка в развитието на младите таланти и нашата компания неотклонно застава на страната на тези усилия на фондация „Заедно в час“, заяви Димитър Вутков, Маркетинг директор на МЕТРО България.
През 2021-2022 учебна година в програмата "Училища за пример“ участват 449 учители от 49 училища от 21 области в България. Програмата се състои от две неразделни части: курс Лидерство в училище и курс по избор на училището, свързан с различни методи на преподаване. Избираемите курсове отговарят на конкретните нужди на училището.
Всеки курс включва работа по част от училищен проект, надграждащи обучения и подкрепа от ментор. Участието в обученията и подкрепата от ментор са безплатни за училищните екипи, благодарение на финансовата подкрепа от дарители и партньори, от които тази година част стана и МЕТРО България.
Благородната инициатива на МЕТРО България даде възможност на многобройните ѝ клиенти не само да се насладят на награди, томболи и ваучери от коледния календар „За всички от сърце“, но и самите те да подкрепят българските училища и учители в предизвикателното време, в което живеем.

За „Заедно в час“

Вече 11 години фондация „Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. В момента организацията развива три основни програми и достига до над 20 000 учители в цялата страна през различни свои дейности и проекти. “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в над 60 държави по целия свят.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички