МЕТРО България – четири години „Най-добър работодател“, воден от принципи

 Сертификатът „Най-добър работодател“ признава компании по целия свят, които предлагат отлични условия на труд и които са посветени в осигуряването на професионален и личностен растеж на своите хора.

Компанията е с отличие за най-добър работодател от Top Employers Institute за четвърта поредна година

25-и януари 2021-ва година, Top Employers Institute сертифицира МЕТРО България за „Най-добър работодател“ в страната за четвърта поредна година. Сертификатът „Най-добър работодател“ признава компании по целия свят, които предлагат отлични условия на труд и които са посветени в осигуряването на професионален и личностен растеж на своите хора.

„Най-добър работодател“ е сертификат, а не награда. Сертифицирането на дадена компания е резултат от задълбочен анализ и валидиране на стратегията и процесите, които гарантират най-добрите условия за работа на хората като основен двигател за растеж на бизнеса.

Анализират се всички практики в областта на човешките ресурси:

  • подбор
  • въвеждащи програми
  • обучение и развитие
  • управление на резултатите и талантите
  • развитие на лидерски умения
  • кариерни пътеки
  • планиране на развитието и политики за възнаграждения
  • корпоративна култура
  • баланс между личния и професионалния живот

Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО България, за пореден път засвидетелства ангажираността на компанията към хората й: „Успешният бизнес не се изразява само в целите и печалбата, но и в хората. В грижата за тях и постигнатото от тях. Ние го доказваме с всяко свое действие, всяка една политика в областта на човешките ресурси, всяка предоставена възможност за развитие – професионално и лично. Защото хората са в основата на всичко – правим бизнес за и с хората, просперираме благодарение на тях. Благодарим на Top Employers Institute за поредното признание като „Най-добър работодател“ в България“.

Компанията твърдо застава зад концепцията за хората в центъра на организацията и дейностите (процесите). Дългосрочните инвестиции в областта спомагат за създаването на среда, в която служителите имат възможността да преследват своите цели, да развиват своите умения и по този начин да отличат не само себе си, но екипа и компанията си.

Признанието на Top Employers Institute е повод за гордост за всичките над 2000 служители на МЕТРО в цялата страна.

За МЕТРО България:

МЕТРО България - най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 кеш енд кери магазина, както и 2 снабдителни бази, с над 2100 служители. Над 645 000 професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си - създавайки споделена стойност за общностите чрез своите инициативи Преоткрий България и се „Отгледано с грижа в България“.

За Top Employers Institute:

Top Employer е сертификат, който се издава от Top Employers Institute в Нидерландия. Top Employers Institute е създаден през 1991 година и удостоверява, че даден работодател отговаря на международните стандарти и най-добри работодателски практики. Повече за Top Employers Institute и за сертифицирането можете да научите на www.top-employers.com.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички