Розовата магия на България

За четвърта поредна година МЕТРО България затвърждава своята подкрепа към малкия земеделски бизнес .

РОЗОВАТА МАГИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Как се отглежда с грижа розовата магия на България

Розовата магия на България

Изпълнителният директор на МЕТРО България, Заместник министърът на земеделието, храните и горите и местната власт се включиха в засаждане на розови домати в с. Лепица.

За поредна година МЕТРО затвърждава ангажимента си към българските земеделски производители в рамките на инициативата „Отгледано с грижа в България

Част от програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“ бе инициативата за засаждане на розови домати в плевенското село Лепица.

За четвърта поредна година МЕТРО България затвърждава своята подкрепа към устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринася за развитието на местната икономика чрез инициативата „Отгледано с грижа в България“. На специално събитие, част от програмата, изпълнителният директор на компанията Никола Готрон и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Недeлков, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев и кметът на община Червен бряг Цветан Димитров се включиха в засаждане на розови домати в село Лепица.

Розовата магия на България

„Отгледано с грижа в България“ насочва вниманието към родните продукти

„Изключително сме горди, че инициативата „Отгледано с грижа в България“ вече обхваща над 430 вида локални артикули, доставени от над 300 земеделци и малки хранителни предприятия директно до 11-те магазина на компанията в цялата страна. На годишна база компанията изкупува повече от 200 тона розови домати от български производители, с което ние подкрепяме устойчивата и социално отговорната продукция и консумация на локални продукти.“, сподели Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

Кампанията „Отгледано с грижа в България“ цели да подкрепи българските земеделци, родната продукция и да даде по-голям отзвук на родното производство. Асортиментът на програмата включва както пресни плодове и зеленчуци, така и млечни продукти, месо и мед, като по този начин МЕТРО България се стреми да скъси дистанцията на пресните български земеделски продукти от полето до трапезата. Кулминацията на програмата и тази година ще бъде „Фестивалът на Розовия домат“, който се провежда в София в началото на есента и дава възможност на местните земеделци да достигнат директно до потребителите и да презентират продукти собствено производство.

Розовата магия на България

Ценна подкрепа от партньори

Инициативата на МЕТРО България “Отгледано с грижа в България” цели подкрепата на българските земеделски производители, което е и една от основните цели на Министерството на земеделието, храните и горите. Искам да допълня, че МЕТРО България се доказа с качествените продукти, които предлага, затова им пожелавам да дадат началото на още множество такива инициативи, които подкрепят българския производител. Сред приоритетите в работата ни са насърчаването на иновациите и инвестициите, както и производството на екологично чисти земеделски продукти. Убеден съм в качествата и вкуса им. Сигурен съм, че ще задоволят изискванията и на най-капризния европейски клиент“, каза Крум Неделков, заместник-министър на земеделието, храните и горите.

„Днес е един празник на симбиозата между това какво държавата трябва да прави като подпомагане на земеделския производител и веригите, които да му осигурят възможности за реализация на неговата качествена продукция. Този наш фермер е моят герой на деня, защото всичко тук е резултат от неговия труд. Искрени благодарности и на партньорите от МЕТРО България, които продължават да работят с българските производители, защото едно е да имаш асортимент от големите индустриални фермери, друго е да търсиш богатството на асортимента и да предложиш развитие на малките земеделци.“, коментира и Васил Грудев, изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“.

Розовата магия на България

Отговорност към околната среда

„Отгледано с грижа в България“ е програма, която не само подпомага местното производство, но има и друго важно въздействие – намалява въглеродния отпечатък върху околната среда. Всички производители доставят своите продукти до най-близкия от 11-те магазина на компанията в цялата страна. Най-големи ползи за околната среда дава работата на МЕТРО България с малки, но разрастващи се производители, насочвайки ги към по-екологосъобразни земеделски практики и повишени стандарти за качество.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички