Фестивал на Розовия домат се завръща в Княжеската градина на 3-ти септември

Фермерски пазар, кулинарни изненади и творчески работилници очакват посетителите

Фермерски пазар, кулинарни изненади и творчески работилници очакват посетителите

МЕТРО България ще отбележи за шеста поредна година своето най-значимо събитие – Фестивал на розовия домат. Тазгодишното издание ще се проведе на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина, а организаторите са подготвили редица изненади и кулинарни изкушения за всички присъстващи на събитието.

Фермерски продукти и кулинарни изкушения

По време на Фестивала тази година МЕТРО България отново ще събере в сърцето на столицата български производители и ресторанти. Посетителите ще имат възможност да си закупят традиционни продукти от фермерския пазар и да опитат интересни рецепти, специално подготвени от едни от най-известните ресторанти в София. В празника на автентичния роден вкус ще се включат с демонстрации кулинарни виртуози от България и чужбина, които ще разкрият своите тайни за приготвяне на зимнина.

Крафт бира и еко-работилници

Освен да се насладят на качествена храна и да си закупят пресни земеделски продукти директно от производителите, посетилите на Фестивала на Розовия домат ще имат възможност да избират от различни видове българска крафт бира, както и да се запознаят с напълно устойчив продукт произведен от остатъчния малц след нейното производство. По време на Фестивала ще се проведат и творчески работилници, свързани с опазването на околната среда и природосъобразния начин на живот, градско градинарство и традиционни ястия , характерни за някои от най-китните села в Северозападна България.
Всяка година Фестивалът на Розовия домат е кулминацията на инициативата „Отгледано с грижа в България“, която подкрепя родните земеделски производители и дава възможност на ресторантьори да купуват качествени български продукти. От началото на кампанията през 2017-а година МЕТРО България успява да включи над 430 вида локални артикули в своя асортимент, които изкупува директно от над 300 земеделски стопани и малки хранителни предприятия. По този начин професионалните клиенти в цялата страна могат да се възползват от богат асортимент български продукти.

Фестивал на розовия домат - 3-ти септември, Княжеска градина, гр. София

Всеки желаещ да се докосне до българските традиции и вкус може да заповяда на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина. Актуална информация за Фестивала на розовия домат можете да откриете в страницата на събитието във Facebook.

виж още НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ
Виж още актуална информация за случващото се в МЕТРО. 
Назад към всички