МЕТРО Кеш енд Кери България

Преди повече от 20 г. МЕТРО даде началото на истинска революция в пазаруването в България 

МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ БЪЛГАРИЯ

Преди повече от 20 години МЕТРО постави началото на модерната търговия в България 

На 18 март 1999 г. МЕТРО отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

За повече от 20 години най-големият търговец на едро в България превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие, като например промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркода върху опаковката, защитата на клиентските права.

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магазина на МЕТРО в страната осигуряват достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения на над 645 000 бизнес клиенти.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от български и чуждестраннни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София 1 (бул. “Цариградско шосе" 7-11 км) е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Млечните ни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни биоотдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Разнообразни видове 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 г. компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, огромно разнообразие от риба и морски дарове от Световния океан достига до кухнята на българските шеф-готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Благодарение на програмата ни “Отгледано с грижа в България” над 200 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти - на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант. 

МЕТРО като работодател

От 2018 г. насам МЕТРО получава от Top Employers Institute признанието „Най-добър работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Отличието се дава на компанията от Top Employers Institute за изключителната ѝ политика към служителите.

Като част от METRO Group, МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones. 

Уникален b2b формат с богат асортимент и професионална насоченост 

МЕТРО Кеш енд Кери България е верига магазини за търговия на едро, с уникален b2b формат, ориентирана изключително към професионални клиенти от малкия и среден бизнес (юридически лица и независими предприемачи), отличаваща се с богатия си асортимент и професионалната насоченост на продуктите и услугите си.

Нашите клиенти са независими предприемачи и представители на малкия и среден бизнес:

 

  • ХоРеКа – хотели, ресторанти и кетъринг фирми, които пазаруват основно хранителни стоки и други необходими продукти от нас.
  • Търговци – малки търговски обекти, магазини, павилиони, както и други частни предприемачи, които купуват стоки за препродажба.
  • Други бизнес клиенти – офиси, обслужващи фирми, правителствени агенции и други организации, които купуват всичко – от почистващи препарати до офисоборудване за професионална употреба. 

От професионалисти за професионалисти – това правим всеки ден! 

В нашите магазини ще откриеш голямо разнообразие от хранителни и нехранителни стоки. Ние предлагаме целогодишен асортимент със стабилни цени на нашите собствени марки - ARO, METRO Chef, METRO Professional, Rioba, Sigma и други, с които отговаряме на потребностите на нашите клиентски групи. За да направим пазаруването ти по-лесно, модерно и приятно, ние ти осигуряваме различни банкови услуги и различни възможности за плащане. Благодарение на МЕТРО Доставка поръчките ти пристигат до твоята врата, а ти спестяваш време и усилия.

Портфолиото от собствени марки следва логиката на клиентската аудитория, към която насочваме нашия фокус в България: от all inclusive хотели, през малки и средни магазини, до офиси и независими предприемачи. Едно общо послание свързва тези марки – независимо дали са местни български специалитети или част от големи международни серии, те носят гаранция за качество и предлагат сполучливи бизнес решения. 

Какво ни отличава? 

Ние предлагаме професионални решения, услуги и организиран асортимент, както по отношение на качество, така и на опаковки и ценообразуване. Създали сме един от най-големите търговски екипи в страната, който наброява над 150 души. Нашите търговци обслужват повече от 10 000 клиенти и правят над 1 000 клиентски посещения на ден.

Предлагаме и гарантираме качество

МЕТРО Кеш енд Кери е търговска компания с традиции, чиято основна цел е да предлага на своите клиенти хранителни продукти с високо и постоянно качество.  МЕТРО е първата търговска верига в България, която е сертифицирана по Международния стандарт за храни (IFS). Нашите магазини поддържат сертификат на т. нар. „високо” ниво. Акцентът е върху безопасността, качеството и спазването на законовите изисквания. Важно условие към производителите на храни, които произвеждат под марките на МЕТРО, е да бъдат  сертифицирани по стандарта IFS или друг аналогичен международно признат стандарт (BRC, FSSC 22000 и др.).  Тези продукти се произвеждат по зададени от МЕТРО критерии за качество и безопасност, които често са по-високи от минималните законови изисквания. Покриването на тези критерии ние проверяваме чрез тестване на продуктите във външни акредитирани лаборатории няколко пъти годишно.

 

Нашите магазини

МЕТРО Кеш енд Кери разполага с 11 магазина в България. Форматът на всеки един магазин е специално създаден, за да осигури удобно пазаруване на професионалните клиенти: хотели, ресторанти и търговци. Търговската площ на магазините варира от 6 500 до 9 000 кв. м, а общата площ надхвърля 12 000 кв. м. Всеки магазин има клиентски паркинг с повече от 500 паркоместа. Освен това разполагаме със специализирана платформа за директни доставки за ресторанти и хотели в София - Food Service Delivery (FSD) платформа.

МЕТРО Кеш енд Кери България можете да посетите в София – два магазина, в Пловдив – два магазина, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново,Стара Загора и Благоевград. 

Обслужващ офис и данни за компанията 

Адрес на управление:

МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД - Обслужващ офис

Бул. „Цариградско шосе” 7-11 км

София 1784, България

(Над магазин МЕТРО София 1)

 

Данни за фирмата:

Еднолично дружество с ограничена отговорност "МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ БЪЛГАРИЯ"

Ф.Д. № 3968/1998 г.

Софийски Градски съд 2-ри състав

том 501, стр. 138, парт. № 45755

С данни:

ЕИК 121644736

ИН по ДДС BG121644736 

Имаш въпроси?
На линия сме за допълнителна информация.
Свържи се с нас