Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО награди победителите в 11-тото издание на Национална Кулинарна купа на България

МЕТРО награди победителите в 11-тото издание на Национална Кулинарна купа на България
 • Наградата за „Кулинарен отбор на България 2018“ отиде при Христо Фильов, Георги Раев и Георги Андреев от хотел Маринела, София.
   
 • Титлата „Най-добър готвач“ 2018 грабна Васил Якимов от Варна

 

Близо 100 участници от България и Европа взеха участие в двудневната надпреварата за Кулинарната купа на България, организирана с подкрепата на МЕТРО България.  Състезанието се проведе на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив и излъчи победители в 10  категории. Авторитетно жури определи победители в съответните категории. В отборното състезание, най-добре се представи отборът на хотел Маринела, София, в състав Христо Фильов, Георги Раев и Георги Андреев. Последвани бяха от Калоян Колев, Данаил Двойнин и Андреа Чианг от Институт по кулинарни изкуства, Варна, а третото място зае отборът на Венко Горчев, Христо Георгиев и Емил Доевски от Пловдив. Васил Якимов се представи най-добре в индивидуалната надпревара и титлата за „Най-добър готвач на България 2018“ отиде при него. 

Освен победители в отборното и индивидуалното състезание, МЕТРО България награди и най-достойно представилите се участници в категория „Филетиране на риба“ – Цветомир Кръстев, и „Сладкар на България“ – Стефани Младенова. Наградите връчиха Филип Анастасиу, директор „Човешки ресурси“, член на борда на директорите на МЕТРО България, и главният готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев.

За пръв път на Националната Кулинарна Купа, в специално обособена МЕТРО Зона, се проведоха дегустации, презентации и демонстрации. В програмата на МЕТРО Зона бяха включени демонстрация и дегустация на многокомпонентен био десерт от Веселин Дойковски; презентация „Въведение в китайската кухня“, с лектор Ян Синг от Хонг Конг; дегустация на био и крафт бири с водещи Стойчо Пампов и Габриела Стайкова, основатели на пивоварна Ромбус; презентация на пица от Галин Захариев;  презентация на модерна  българска кухня, с лектор шеф Жоро Бойковски; дегустация на прясна паста и вино, с шеф Юри Велев и Марина Митова, както и презентация „Сладкарска трансформация 2018“, с лектори шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов. През амфитеатъра на МЕТРО успяха да преминат над 200 зрители през двата дни на кулинарното събитие. Разнообразната програма успя да събере както любители на кулинарията, хоби-готвачи и ученици, така и професионални готвачи.

По време събитието, МЕТРО България официално обяви и своята подкрепа към българските представители на европейските финали на Bocuse d`Or в Торино, Италия. МЕТРО България ще отдели 5% от непромоционалните продажби на продуктите си от собствена марка METRO Professional за периода 1 – 31 май в подкрепа на Никола Николов, Христо Фильов и Веселин Калев.

 Победители и подгласници в отделните категории станаха:

Кулинарен отбор на България

 1. Христо Фильов, Георги Раев и Георги Андреев от София
 2. Шеф Калоян Колев, Андреа Чианг и Данаил Двонин от Варна
 3. Венко Горчев, Христо Георгиев и Емил Доевски от Пловдив

Готвач на България

 1. Васил Якимов, Варна
 2. Сали Али, Русе
 3. Александър Енчев, Русе

Пицар на България:

 1. Георги Георгиев
 2. Мартин Маринов
 3. Иван Боянин

Филетиране на риба:

 1. Цветомир Кръстев
 2. Жана Георгиева
 3. Валентин Йорданов

Сладкар на България

 1. Стефани Младенова
 2. Моника Георгиевич
 3. Шеф Борис Илиев

Категория Телешко месо:

 1. Цветомир Кръстев
 2. Юлиян Любенов
 3. Живко Янчев

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“