Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Пловдив 2 отново отвори пазара за земеделски продукти

Земеделски продукти

Пазарът за български земеделски производители на територията на магазин МЕТРО Пловдив 2 ще работи и през 2014 година. Инициативата на МЕТРО Кеш енд Кери България скъсява пътя на българските земеделски производители до директните потребители и професионални клиенти.

Първите селскостопански производители от Костиево и Цалапица вече продават продукцията си на специално изградения пазар в МЕТРО Пловдив 2. „Очакваме засилен интерес и присъствие от страна на местните производители на земеделска продукция“, казва Николай Шопов, управител на магазина. „Сезонните зеленчуци са вече на пазара. Скоро тук ще са и производителите на череши и ягоди. Земеделците от околните населени места - Костиево, Бенковски, Царацово, Цалапица, Радиново, вече проявяват интерес.“

Десетте щанда за селскостопанска продукция, разположени на територията на МЕТРО Пловдив 2, са инвестиция на компанията. Като партньор на професионалисти МЕТРО България осъществява тази инициатива в подкрепа на българските производители.

МЕТРО Кеш енд Кери отчита първия сезон на пазара като наистина успешен. През 2013 г. клиентите на МЕТРО България имаха възможност да закупуват качествена и свежа продукция директно от българските земеделци на по-добри цени, избягвайки намесата на прекупвачите при тяхното формиране.

Пазарът за българска земеделска продукция на територията на МЕТРО Пловдив 2 е регистриран в Комисията за стокови борси и тържища. На него имат право да продават само регистрирани производители на селскостопанска продукция.

МЕТРО Кеш енд Кери бе първата голяма международна верига, подала ръка на българските селскостопански производители. Начинанието стартира през 2013 година със специално откриване с участието на министъра на земеделието и храните професор Димитър Греков.

Плановете на МЕТРО България са да продължи да развива и надгражда инициативата.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“