Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО се включи в Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца

Инициативата се организира за осми път от представителството на Европейската комисия и Евро-Ток България. Софийската проява стана част от световната кампания на Джейми Оливър Food Revolution Day

Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца

 

София, 16 май. Над 750 възпитаници на софийски училища се събраха в градината на Гранд хотел София по време на традиционния Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца, осъществен с подкрепата на МЕТРО България. Инициатива се организира и проведе за осми път от Представителството на Европейската комисия в София и Евро-Ток (Европейската кулинарна асоциация).

Празникът бе открит от г-н Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Под напътствията на първокласни главни готвачи от Евро-Ток децата имаха възможност да приготвят свое здравословно и балансирано меню.

МЕТРО Кеш Едн Кери България предостави необходимите продукти за подготовката на здравословните блюда, а освен това осигури подарък - по една ябълка за всеки от малките участници. Професионалистите от МЕТРО Академия се включиха към екипа от готвачи, които помогнаха на децата да сготвят вкусните рецепти на Джейми Оливър, с чиято кампания, „Food Revolution Day“, се асоциираха организаторите на софийската проява.

Целта на инициативата бе чрез интерактивна образователна среда, допълваща традиционното обучение, децата да се превърнат от пасивни наблюдатели и консуматори в активни участници в процеса на подготовка на здравословна и балансирана храна.

Едновременно с приготовлението на апетитното меню малките участници успяха да научат, че здравословно е разнообразното, балансирано и редовно хранене. В края на празника децата се включиха в различни спортни състезания и занимания. Към инициативата се присъедини и кулинарният канал 24Kitchen, който излъчи на място маратон на предаването „Джейми Оливър – Кулинарна революция“.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“