Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО България организира конкурс за най-добра рецепта с доматите и доматените сосове на Mutti

Ако сте ХоРеКа майстор готвач или любител ентусиаст в кухнята, сега имате възможността да спечелите 5-дневно обучение в престижната италианска кулинарна академия Алма

Споделелете любимата си рецепта с доматите и сосовете на Mutti от 17 до 30 юни на адрес Metro.Academy@metro.bg, за да бъдете сред 8-те участници по време на финалния кръг в МЕТРО Академия на 8 юли

МЕТРО България организира конкурс за най-добра рецепта с използване на млени домати и доматени сосове на италианската копания Mutti. Състезанието се провежда в два кръга. От 17 до 30 юни желаещите да участват ще могат да изпращат свои рецепти на организаторите от МЕТРО Кеш енд Кери на адрес Metro.Academy@metro.bg. Компететно жури ще определи 8 финалисти, които ще решат „на живо“ съдбата на голямата награда в директен кулинарен сблъсък на 8 юли в МЕТРО Академия. Победителят ще спечели за себе си и за свой придружител 5-дневен престой и обучение в престижната кулинарна академия Алма край Парма през септември 2014 година.

В деня на големия финал 8-те участници ще разполагат с час и 30 минути и напълно оборудвана индивидуална работна площ в кухненския блок на МЕТРО Академия, за да приготвят блюдата пред очите на своето жури. Класирането за втория кръг, а също и крайният победител ще се определят на базата на 4 основни критерия – визия, техника, вкус и обогатяване на вкуса с използването на доматите Mutti.

За кого е конкурса?

Конкурсът е отворен както за професионални готвачи от ХоРеКа сегмента, така и за любители ентусиасти, готови да споделят страстта си към готвенето и умението да приготвят вкусни блюда, използвайки продуктите на Мути – млени домати, белени домати, пица сос класик, пица сос с подправки.

Какво е необходимо за участие в него?

От 17 до 30 юни желаещите да се включат в конкурса ще трябва да изпратят своята рецепта с точно описание на продуктите, снимка на приготвеното от тях ястие и придружаващо писмо, в което да споделят мотивите да се включат в състезанието, както и емоцията, която ги кара да се занимават с кулинарното изкуство.

Кой е в журито на конкурса?

Журито на конкурса се води от Главния готвач на МЕТРО България – шеф Юри Велев, подкрепен от експерти и представители на организаторите – МЕТРО Кеш енд Кери, Mutti, професионални готвачи и представители на водещи кулинарни издания в България.

Какво представлява наградата?

Победителят в конкурса ще сепечели ваучер за двама души, който включва 5-дневно посещение и обучение в престижната италианска кулинарна академия Алма край град Парма. В програмата на посещението са включени – самолетни билети, посрещане, настаняване и обиколка на град Парма, посещения на престижни местни ресторанти, майсторски класове и обучения в кулинарното училище Алма, посещение в обектите на доматения производител Мути, посещения и дегустации при местни производители на шунка и пармезан, гала вечеря в ресторант от категоризацията на Michelin.

Повече за организаторите на конкурса

Кулинарното състезание организирано от МЕТРО и Mutti е посветено на 50-годишнината от създаването на МЕТРО Кеш енд Кери.

Италианската компания Mutti е основана в Парма през 1899 година – водещ италиански и световен производител на домати и доматени продукти, които МЕТРО предлага на своите ХоРеКа клиенти. Вижте поовече за Mutti на:http://www.mutti-parma.com/en

Междунароното кулинарно училище Алма е най-известният образователен център за обучение на на готвачи за италианска кухня. Училището е разположено е във величествен дворец край Парма на площ от 3500 квадратни метра. Вижте повече за Алма на: http://www.alma.scuolacucina.it

МЕТРО се ползва със статута на основен доставчик на Алма, а Mutti е един от оснвоните спонсори на кулинарното училище.

Как да участвате

 1. 1.

  Пригответе и снимайте кулинарен продукт по своя рецепта.

 2. 2.

  Подгответе точна рецепта и описание на приготвянето, като не забравяте използването на продукт на Mutti – млени домати за пица, белени домати, пица сос класик и пица сос с подправки.

 3. 3.

  Напишете придружително писмо с мотивацията си за участие в конкурса.

 4. 4.

  Изпратете подготвените материали на e-mail адрес Metro.Academy@metro.bg до 30 юни включително, като оставите точни координати и телефон за връзка.

 5. 5.

  Осемте финалисти ще бъдат обявени в уебстраницата на МЕТРО Академия http://metro-akademia.bg на 3 юли 2014 г. Победителите ще получат по телефон и електронна поща точни инструкции за участието си във финалния кръг.

 6. 6.

  За допълнителни въпроси и уточнения, моля, звънете в МЕТРО Академия на телефон: 02 9762 269 или пишете наMetro.Academy@metro.bg

Пожелаваме ви успех!

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“