Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Антоанета Ганева спечели конкурса на МЕТРО за най-добра рецепта с доматите и доматените сосове на Mutti

Петима финалисти се изправиха един срещу друг в решителна битка за голямата награда – 4-дневно обучение в италианската кулинарна академия Алма.

Жури воедно от шеф Юри Велев и Карло Касони, главен готвач на Mutti, определи най-добрата рецепта - лаврак с домати и пармезан на фурна.

Антоанета Ганева, шеф готвач във веригата пицарии Виктория, е победителят в конкурса на МЕТРО за най-добра рецепта с доматите и доматените сосове на Mutti. Тя печели и голямата награда – обучение в престижната кулинарна академия Алма в Италия. До финалния кръг на 8 юли в МЕТРО Академия журито на конкурса допусна само петима участници.

Оспорваната надпревара, продължила повече от 3 часа, се превърна в истинско шоу с видео връзка от кухнята на МЕТРО Академия, при което камерата следеше действията на участниците отблизо, умело насочвана от професионалния коментар на Пламен Гацов, управител на МЕТРО Академия, а жури и публика наблюдаваха развоя на доматената битка на голям екран.

В журито водено от шеф готвача на МЕТРО Академия, Юри Велев, личаха имената на професионалистите - шеф Пламен Европейски и шеф Николай Илиев, представители на специализирани кулинарни издания и гостите от Mutti – Фабио Зинели, търговски представител и Карло Касони, главен готвач на компанията.

На финала журито вкуси и оцени приготвените ястия по петобална система и 4 основни критерия – визия, техника, вкус и обогатяване на вкуса с използването на доматите Mutti. Лаврак с домати и пармезан на фурна, бе ястието подготвено от Антоанета Ганева, което получи най-високата оценка от страна на експертите.

Голям инерес сред гости и участници в състезанието предизвика присъствието на шеф-готвача на Mutti Карло Касони, работил в продължение на 5 години като главен готвач на тима на Ферари от Формула 1 и още 3 години в екипа на Хонда. Карло и досега помни точно менюто на Шумахер и Барикело, любимите им напитки и всичките им кулинарни предпочитания. „От четвъртък до неделя подготвяхме по 1300 блюда за отбора. Само пастата бе 50 килограма.“, споделя за за времето прекарано в тима готвачът на Mutti.

Кулинарното състезание организирано от МЕТРО и Mutti бе посветено на 50-годишнината от създаването на МЕТРО Кеш енд Кери.

Домакин на състезанието бе МЕТРО Академия – специализираният център на МЕТРО Кеш енд Кери България за обучиние и подготовка както на професионалисти от ХоРеКа бранша, така и на любители кулинарни ентусиасти. Повече за МЕТРО Академия можете да научите на: http://metro-akademia.bg

Италианската компания Mutti е основана в Парма през 1899 година – водещ италиански и световен производител на домати и доматени продукти, които МЕТРО предлага на своите ХоРеКа клиенти. Вижте поовече за Mutti на:http://www.mutti-parma.com/en

Междунароното кулинарно училище Алма е най-известният образователен център за обучение на на готвачи за италианска кухня. Училището е разположено във величествен дворец край Парма на площ от 3500 квадратни метра. Вижте повече за Алма на: http://www.alma.scuolacucina.it

МЕТРО се ползва със статута на основен доставчик на Алма, а Mutti е един от оснвоните спонсори на кулинарното училище.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“