Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Дарителската акция на МЕТРО и Лайънс клуб България „Сподели и Помогни“ събра продукти за над 27000 лева за 17 социални дома в страната

Служителите от централата на компанията събраха и дариха 1100 лева и 300 евро за децата от домовете във Враца и Габрово. Служителите от Пловдив събраха 500 лева за електроуреди, необходими за дом „Олга Скобелева“ в града.

Продукти за над 27 000 лева и близо 1700 лева в брой – това са резултатите от двете благотворителни акции, организирани с помощта на служителите от МЕТРО Кеш енд Кери България, подкрепена в цялата страна от членовете на Лайънс клуб България, Дистрикт 130. В съвместната дарителската кампания „Сподели & Помогни“, проведена на 13 и 14 декември, се включиха десетки доброволци от компанията и членове на клуба. Дълготрайни хранителни продукти, санитарни материали, лакомства постъпиха като дарение от клиентите и служителите на МЕТРО България.

Домовете, които бяха включени в съвместната кампания на МЕТРО, Лайънс клуб и Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи бяха в София - „Асен Златаров“, СУПЦ “Княз Борис I”, “П.Р.Славейков”; в Пловдив - „Олга Скобелева“, „Княгиня Мария Луиза“; в Благоевград  - “Св. Николай Мирликийски“; в Стара Загора -„Българка“, „Теофана Попова”, „Мария Терезия“; в Бургас - СУПЦ с. Бата; във Варна - „Княгиня Надежда“, “Анастасия д-р Желязкова”; в Плевен - КСУДС„Н.Й.Вапцаров“, Роман; в Русе „Св. Димитър Басарбовски”; във Велико Търново -“Пеню и Мария Велкови“. Вместо предвидените 15 дома за деца, лишени от родителски грижи, кампанията на МЕТРО успя да осигури продукти за още два дома – в Панагюрище и за приюта на отец Иван в Нови хан.

В допълнение колегите от Обслужващ офис събраха  по време на коледното парти 1100 лева и 300 евро за два дома за деца, лишени от родителски грижи в градовете Враца и Габрово. Над 500 лева събраха служителите на МЕТРО Пловдив1, за да закупят електродомакински уреди за дом „Олга Скобелева“ в града. „Не спираме дотук“, казват партньорите от МЕТРО и Лайънс.

Веднага след новогодишните празници, известни софийски готвачи в партньорство с МЕТРО Академия ще разширят кампанията  „Сподели & Помогни“, като организират готвене на храна за 4 софийски дома за деца, лишени от родителски грижи.

Повече снимки от инициативата ще намерите ТУК.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“